Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalul Fenechiu toarnă gaz pe foc în scandalul Bâstroe: Ucraina încalcă reglementări internaționale

Facebook
Daniel Fenechiu

România a procedat corect în relația cu Ucraina în privința Canalului Bâstroe, spune liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu. România a procedat corect în relația cu Ucraina în privința Canalului Bâstroe, a spus la RFI Daniel Fenechiu, după ce țara vecină ar fi realizat unele lucrări de adâncire a canalului. Ambasadorul Ucrainei la București a fost convocat la Ministerul român de Externe. Autoritățile române cer acum să fie lăsate să facă verificări în zona respectivă, scrie Mediafax.

 

RFI l-a întrebat pe Daniel Fenechiu dacă reacțiile inflamate ale Bucureștiului pe tema Canalului Bâstroe nu dau apă la moară propagandei pro-ruse și anti-ucrainene: ”Demersurile inițiale ale României au fost destul de silențioase, tocmai datorită acestui deziderat de a nu fi percepută poziția părții române de cei care își doresc să pescuiască în ape tulburi, în sensul poziționării României împotriva Ucrainei. În momentul în care însă a devenit cât se poate de evident faptul că ce se întâmplă acolo poate să deranjeze grav ecosistemul Deltei Dunării, partea română nu prea a mai avut ce face, pentru că ideea să tăcem din gură pentru că e război și pentru că un adevăr ar putea fi perceput altfel decât este e mult mai riscantă decât să spui adevărul și să salvezi Delta Dunării”.

Senatorul PNL crede că ”solidaritatea României cu Ucraina nu poate fi pusă la îndoială. Pe de altă parte, faptul că partea ucraineană încalcă niște reglementări certe internaționale și de mediu este o chestiune care nu poate fi plasată în sfera bunelor relații româno-ucrainene”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.