Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO-VIDEO – Lider din Libia, răpit de gruparea adversă: a urmat o baie de sânge cu aproape 30 de morți și peste 100 de răniți

Twitter.com
Tripoli, libia

FOTO-VIDEO – Lider din Libia, răpit de gruparea adversă: a urmat o baie de sânge cu aproape 30 de morți și peste 100 de răniți

Conform unor surse din cadrul serviciilor medicale libiene, confruntările dintre două facţiuni armate din Tripoli s-au soldat cu moartea a 27 de oameni şi rănirea altor peste 100, informează BBC, potrivit Rador.

Acestea au fost cele mai grele lupte din capitala libiană după mai multe luni.

De la ce au început?

Violenţele au izbucnit în cursul nopţii de luni, după ce comandantul uneia dintre facţiuni a fost reţinut de membrii celeilalte. Luptele au durat toată noaptea de luni şi o parte din ziua următoare. Mai multe sute de familii au fost evacuate din zona celor mai intense confruntări.

Pe aeroportul internaţional din Tripoli au fost anulate toate zborurile şi examenele din şcoli au fost amânate. Luptele au încetat după eliberarea comandantului reţinut, marţi seara, însă au reamintit cât de fragilă este situaţia de securitate din Libia, în pofida unui armistiţiu încheiat în 2020 care a pus capăt luptelor pe scară largă din ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.