Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Libia: Lovituri aeriene în oraşul Sirte au vizat Statul Islamic

sirte libia

Avioane de luptă au lansat lovituri aeriene asupra oraşului libian Sirte vizând zone controlate de luptători loiali militanţilor Statului Islamic, relatează marţi Reuters. 

Nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale în urma acestor atacuri lansate luni. Forţe ale guvernului libian recunoscut la nivel internaţional au bombardat în trecut poziţii ale militanţilor islamişti. Statul Islamic a creat la Sirte baza sa din Libia, unde luptele dintre cele două guverne rivale şi aliaţii lor înarmaţi au permis ca militanţii islamişti să câştige teren, pe fondul haosului creat. 

Mai multe state occidentale şi arabe au făcut apel luni la libieni, printr-un comunicat comun, 'să adopte imediat acordul politic' propus de ONU la 9 octombrie şi care prevede instalarea unui guvern de uniune naţională pentru a permite ieşirea ţării din haosul în care se află de la înlăturarea de la putere a lui Muammar Ghaddafi. 

De la înlăturarea de la putere a lui Muammar Ghaddafi, în 2011, Libia se află într-o stare de haos, ţara fiind la discreţia mai multor grupări armate. În prezent, Libia are două guverne - unul recunoscut la nivel internaţional şi care se află la Tobruk (est) şi altul pro-islamist, în capitala Tripoli. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.