Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Libia: Lupte violente împotriva Statului Islamic la Sirt, după două săptămâni de acalmie

www.dailystar.co.uk
sirte mistrata Libia

Luptele împotriva jihadiştilor din gruparea Statul Islamic, fortificaţi în Sirt, au fost reluate duminică după două săptămâni de acalmie, au anunţat forţele guvernului libian care încearcă de patru luni să recucerească acest oraş. 

"Forţele noastre au vizat cu ajutorul artileriei grele locurile în care se ascund combatanţii Daesh" (acronimul arab pentru Statul Islamic), a indicat centrul de presă al forţelor loiale Guvernului de uniune naţională (GNA). 

Anunţată de mai multe ori ca iminentă, recucerirea ex-bastionului SI în Libia este împiedicată de opoziţia îndârjită a ultimilor jihadişti, înghesuiţi de acum într-o mică zonă a oraşului portuar situat la 450 de km est de Tripoli. 

"Forţele noastre au neutralizat două maşini-capcană în cartierul N.3 înainte de a ajunge în prima linie a frontului", precizează comunicatul. "Doi kamikaze care se aflau la bordul vehiculelor au încercat, fără succes, să lovească forţele noastre, dar au fost opriţi când trupele noastre i-au făcut să-şi detoneze explozibilele", a afirmat, la rândul său, Reda Issa, purtătorul de cuvânt al armatei GNA din regiune. 

În cursul serii, forţele pro-GNA au anunţat într-un comunicat că au preluat controlul asupra mai multor clădiri, între care un spital de campanie şi o şcoală care fusese transformtă de jihadişti într-un atelier în care erau asamblate maşinile-capcană. 

Potrivit paginii de Facebook a spitalului de campanie din Sirt, trei combatanţi ai forţelor proguvernamentale au fost ucişi în confruntările de duminică. 

Săptămâna trecută, Italia a anunţat că se pregăteşte să trimită, la cererea GNA, militari în Libia pentru a administra şi proteja un spital de campanie la Misrata, oraş situat la jumătatea drumului între Sirt şi Tripoli. 

Roma a prevăzut să trimită în total 300 de militari: 100 de medici şi infirmieri şi 200 de paraşutişti pentru a asigura securitatea spitalului. 

De la începutul operaţiunii pentru recucerirea oraşului Sirt, luptele au făcut peste 450 de morţi şi circa 2.500 de răniţi în rândul forţelor GNA. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.