Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Libia vrea garanții de la comunitatea internațională pentru a negocia cu mareșalul Khalifa Haftar

ABC News
Khalifa Haftar

Ambasadorul Libiei la Uniunea Europeană, Hafed Gaddur, a declarat că Guvernul libian își dorește garanții din partea comunității internaționale pentru a începe negocieri de pace cu Armata Națională Libiană, condusă de Khalifa Haftar, potrivit Euronews.

Declarația acestuia vine în contextul în care Federica Mogherini, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate a făcut apel la cele două părți să ajungă la un acord referitor la încetarea confruntărilor din Libia.

„Atât timp cât agresiunea continuă, ne vom apăra. Suntem dispuși să reluăm discuțiile și să purtăm un dialog la nivel politic, însă agresorul ar trebui, în mod logic, să se întoarcă de unde a venit. Singurul lucru pe care în facem este să apărăm capitala și Guvernul”, a declarat Gaddur. „Vom solicita garanții deoarece comunitatea internațională ne-a spus întotdeauna că Tripoli nu va fi atacat. Iar aceste garanții nu au fost eficiente, deoarece cu zece zile înaintea conferinței ONU, agresorul a atacat capitala. Deci, dacă vorbim despre un armistițiu, cred că ar trebui o garanție pentru acesta la nivel internațional, fie că va fi garantat de ONU, Uniunea Europeană sau de altcineva”, a mai spus acesta.

Libia se confruntă cu violențe după ce trupele generalului Khalifa Haftar au lansat un atac asupra capitalei Tripoli la începutul lunii aprilie. Cel puțin 450 de persoane au fost ucise în urma conflictului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.