Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Libra Internet Bank a afişat un profit net în scădere la 25,7 milioane de lei în primul semestru al anului

hipo.ro
Libra Internet Bank

Libra Internet Bank a obţinut un profit net de peste 25,7 milioane de lei, în primele şase luni ale anului, mai mic decât profitul de 51 de milioane de lei înregistrat în perioada similară a anului trecut, se menţionează într-un comunicat remis joi de bancă, potrivit Agerpres.

"În contextul economic generat de pandemie, după primul semestru, banca a obţinut un profit net de peste 25,7 milioane de lei, mai mic decât cel înregistrat în iunie 2019 (51 milioane de lei), diminuare determinată şi de schimbarea metodologiei de constituire a provizioanelor, cu un model axat mai mult pe prognozele economice pozitive sau negative", se precizează în comunicatul citat.

După primele 6 luni ale anului, banca a realizat venituri totale operaţionale nete de peste 164 milioane de lei, în creştere cu 11% faţă de perioada similară din 2019.

Rata de neperformanţă a Libra Internet Bank a fost de 1,77%, rămânând la un nivel sub media pieţei, potrivit companiei.

Citește și: 'Jo napot kivanok, PNL! Facem pariu?' - Pronosticul lui Victor Ponta pentru moțiunea de cenzură

De asemenea, la data de 30 iunie, valoarea activelor Libra Internet Bank a fost de 6,59 miliarde de lei, în creştere cu 18% faţă de valoarea de 5,57 miliarde de lei înregistrată la jumătatea anului anterior, se menţionează în comunicatul Libra Internet Bank.

După primele 6 luni ale anului, valoarea creditelor acordate de către Libra Internet Bank a ajuns la 4,27 miliarde de lei, o creştere de 14% faţă de soldul de 3,74 miliarde de lei înregistrat în perioada similară a anului trecut.

Libra Internet Bank, membră din 2003 a grupului american de investiţii New Century Holdings, este specializată în domenii precum profesiile liberale, dezvoltatorii imobiliari, agribusiness-ul sau segmentul IMM-urilor şi acordă o atenţie deosebită tehnologiei moderne şi parteneriatelor cu fintech-urile. Libra Internet Bank deţine 55 de sucursale la nivel naţional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.