Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liceenii din Sectorul 3 au vizitat Fortul 13 de la Penitenciarul Jilava: S-au întâlnit cu un fost deținut politic

fortul 13 jilava liceeni

Liceenii din Sectorul 3 al Capitalei au mers, vineri, la Fortul 13 Jilava – Memorial al luptei Antitotalitare. Vizita este prima dintr-o serie de patru planificate în intervalul 1 octombrie – 1 decembrie 2019. Au participat peste 50 de persoane, elevi și cadre didactice de la Colegiul Mihai Bravu, Liceul Teoretic Benjamin Franklin, Liceul Tehnologic Dragomir Hurmuzescu și Colegiul Tehnic Anghel Saligny.

Proiectul este derulat de Asociația pentru Istorie Recentă și Dezvoltare Urbană în colaborare cu DGASPC Sector 3 și 14 licee din Sectorul 3 al Bucureștiului, cu finanțare din fonduri nerambursabile de la bugetul local al Primăriei Sectorului 3 București.

Citește și: Mircea Diaconu aruncă BOMBA: 'Ținta mea este NU să ajung președinte'

Proiectul urmărește realizarea unor lecții de istorie aplicată în interiorul Fortului 13 Jilava fostă închisoare comunistă de tranzit în perioada 1947 – 1964 și ușurarea înțelegerii de către elevi a anumitor noțiuni istorice, precum regimul concentraționar din România comunistă, care devin tot mai vagi din cauza depărtării tot mai mari dintre realitatea istorică a anilor 1947 – 1964 și realitatea zilelor noastre. Ne-am angajat în realizarea acestui proiect pentru a facilita o mai bună înțelegere a acestei perioade istorice și pentru a aduce un omagiu celor ce au murit în timpul detenției politice comuniste.

La prima vizită participanții l-au cunoscut pe Ion Baurceanu (88 de ani), fost deținut politic, care a executat 15 ani de detentie comunistă trecând prin aproape toate lagărele de muncă silnică din România acelor vremuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.