Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Licentele software, PERICOL pentru SECURITATEA ROMANIEI. 300% mai multe atacuri

hacker

Licentele software pun in pericol securitatea Romaniei. Numarul atacurilor cibernetice a crescut cu 300% in doar jumatate de an, fata de 2013. Centrul National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica (CERT-Ro) a primit peste 54 de milioane de alerte.

Sistemele informatice din Romania, fie ca sunt ele ale unor persoane fizice sau juridice sunt vulnerabile iar atacatorii straini exploateaza aceste vulnerabilitati, le infecteaza cu aplicatii de tip malware si preiau controlul asupra acestor sisteme fara cunostiinta proprietarilor.

Aceste incidente duc la furt de informatii si date private, conturi personale, se pot desfasura activitati infractionale folosind identitatea victimei atacului cibernetic.

Inclusiv institutiile publice pot fi victimele unor astfel de atacuri, multe dintre ele folosesc sisteme de operare vechi, neactualizate si extrem de vulnerabile in fata atacurilor. Iar dosarul licentelor Microsoft arata ca preocuparea decidentilor nu ar fi protejarea sistemelor informatice din institutii, ci alegerea celei mai profitabile variante.

Potrivit CERT-ro, amenintarile la adresa Romaniei s-au diversificat, nu se pot implementa măsuri de securitate din cauza vechimii programelor software sau a lipsei de licenta a acestora.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.