Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Licitație organizată de Poliția de Frontieră, investigată de Consiliul Concurenței

consiliul concurentei

Consiliul Concurentei a declansat o investigatie, în urma unei plângeri, privind o posibila întelegere anticoncurentiala la o licitatie organizata de Inspectoratul General al Politiei de Frontiera privind servicii de mentenanta pentru patru nave.

"Consiliul Concurentei a declansat o investigatie privind o posibila încalcare a regulilor nationale si comunitare de concurenta de catre Japan Radio Co. Ltd. (Japonia), distribuitorul sau exclusiv în România (SC Navtron SRL), distribuitorii autorizati (Polar DenizcilikVe Deniz Malzemeleri AS-Turcia, Alphatron Marine BV - Olanda, Alhoutyam LTD - Israel, Space Electronics -Grecia si Nova Electronics -Grecia), precum si de catre Terma A/S (Danemarca)", se arata într-un comunicat al autoritatii de concurenta, potrivit Mediafax.

Investigatia a fost declansata în urma unei plângeri si are ca obiect "posibile întelegeri anticoncurentiale care s-au manifestat pe parcursul derularii procedurii de achizitie publica, organizata de Inspectoratul General al Politiei de Frontiera, în vederea achizitionarii de servicii de mentenanta preventiva, servicii de mentenanta corectiva, precum si de piese de schimb pentru sistemele de navigatie, comunicatii si supraveghere din dotarea navei maritime de supraveghere (proiect OPV 6610), respectiv din dotarea a trei nave maritime de interventie (proiect SHALDAG MK IV)".

Posibilele fapte anticoncurentiale se refera la achizitia a doua echipamente esentiale pentru desfasurarea activitatii de supraveghere si control a trecerii frontierei de stat de catre Politia Româna de Frontiera: Voyage Data Recorder (VDR) model JCY 1850 si Radar supraveghere Terma, Model Scanter 2001 (produs de Terma).

"În cadrul investigatiei, Consiliul Concurentei a efectuat o inspectie inopinata la sediul SC Navtron SRL din România. Documentele ridicate în cadrul acestor inspectii se afla în analiza autoritatii române de concurenta, în cadrul procedurilor specifice investigatiei. Inspectia inopinata reprezinta o etapa preliminara în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurential", noteaza Consiliul Concurentei.

Oficialii autoritatii de concurenta precizeaza de asemenea ca efectuarea acestei inspectii nu reprezinta o antepronuntare a Consiliului Concurentei în ceea ce priveste vinovatia companiilor investigate si nici în ceea ce priveste rezultatul final al investigatiei declansate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.