Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Licitaţia de Artă Postmodernă şi Contemporană: Lucrări de Jules Perahim din anii '70 vor fi scoase la vânzare

artmark

Colecţia de opere realizate de artistul Jules Perahim la începutul anilor 1970 în Africa va fi scoasă la vânzare, cu preţuri de pornire între 1.500 şi 4.000 de euro, pe 18 februarie, în cadrul Licitaţiei de Artă Postmodernă şi Contemporană organizată de Artmark.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, licitaţia va avea loc online, pe Platforma Artmark Live.

Citește și: Joe Biden trage semnalul ce alarmă: China depășește SUA. Ne vor mânca prânzul

Lucrările, prezentate în expoziţii celebre la Paris şi Lisabona, evocă experienţa fundamentală legată de călătoriile artistului în Africa, care au lăsat urme adânci în noua sa creaţie.

"Conflict", "Călători", "Animale exotice", "Îmbrăţişări", "Himere", "Apostolii noului mileniu", "Dialog în oglindă" sunt opere în care se regăsesc alături animale extravagante, obiecte sau plante în proiecţii fantastice şi au un preţ de pornire de 2.000 de euro fiecare.

Ciclul de opere realizate în 1972 este completat de lucrări realizate un deceniu mai târziu de Jules Perahim - "Zori de zi" sau "Le vol" au un preţ de pornire de 1.500, respectiv 2.000 de euro.

Cea mai valoroasă operă din licitaţie, realizată în 1973, este "Le Gala des Incomparables". Lucrarea, cu preţul de pornire de 4.000 de euro, a participat în acelaşi an la Expoziţia de picturi şi guaşe în cadrul Galeriei "Andre Francois Petit" din Paris.

Întreaga colecţie poate fi vizionată la Palatul Cesianu-Racoviţă, alături de aproximativ 200 de lucrări de artă contemporană semnate de Brâncuşi, Ghenie, Brauner, Cădere, Baba, Bălaşa, Bernea, Câlţia, Piliuţă, Aftene sau Fikl, până joi, 18 februarie, când va avea loc licitaţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.