Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Licitaţia Sotheby's Londra a generat vânzări în valoare de 150 de milioane de lire sterline

Artmark
Expoziția Licitației  de Artă Contemporană și Postbelică - Artmark tablou

Licitaţia Sotheby's Londra care a avut loc marţi seară a generat vânzări în valoare de 150 de milioane de lire sterline, iar o lucrare semnată de Joan Miró a stabilit un record de vânzare în Europa sezonul acesta, în timp ce tripticul lui Banksy a fost vândut pentru 2,2 milioane de lire sterline, bani donaţi unui spital din Betleem, potrivit news.ro.

Potrivit Sotheby's, „Femme au chapeau rouge”, de Joan Miró, a fost vândut, după 11 minute de licitare, pentru 22,3 milioane de lire sterline, stabilit astfel cel mai mare preţ pentru o lucrare vândută la o licitaţie în Europa sezonul acesta.

În licitaţia „The Rembrandt to Richter” au fost scoase la vânzare lucrări care au acoperit cinci secole de artă.

Între altele, a fost vândut un autoportret din 1632 al maestrului olandez Rembrandt Harmenszoon van Rijn pentru 14,5 milioane de lire sterline. Acesta este unul dintre cele trei autoportrete care fac parte din colecţii private şi casa de licitaţii a spus că este posibil să fie şi singurul scos pe piaţă.

Trei tablouri ale artistului britanic Banksy au fost adjudecate contra sumei de 2,2 milioane de lire sterline, iar banii obţinuţi vor fi donaţi unui spital din Betleem.

Mircea Lucescu împlinește 75 de ani! Cel mai titrat tehnician român din toate timpurile se pregătește pentru o nouă aventură

Tripticul „Mediterranean Sea View 2017”, referinţă la criza refugiaţilor în Europa, donat de artist pentru ajutorarea spitalului pentru copii, a fost estimat la 1,2 milioane de lire sterline.

Între lucrările artistului, tabloul „Devolved Parliament”, care descria parlamentarii britanici drept cimpanzei, a stabilit un record pentru britanic, după ce a fost vândut pentru 9,9 milioane de lire sterline în luna octombrie.

O pictură a lui Bridget Riley, „Cool Edge”, scoasă la vânzare de British Airways, pentru a ajuta compania în criza provocată de noul coronavirus, a fost adjudecată contra sumei de 1,9 milioane de lire sterline, preţ dublu faţă de estimarea iniţială.

În total, 70 de loturi au fost scoase la vânzare în licitaţia online, iar experţi Sotheby’s din Londra, New York şi Hong Kong au licitat în numele clienţilor din lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.