Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider al Opoziției, atac dur la Liviu Dragnea: A oferit pe tavă Budapestei avantaje la care statul maghiar nici nu visa

Eugen Tomac

Vizita în România și declarațiile făcute de premierul maghiar, Viktor Orban, în cadrul Universităţii de Vară de la Băile Tuşnad au declansat reacția președintelui PMP, Eugen Tomac, acesta precizând că Liviu Dragnea a făcut concesii Ungariei.

„În Anul Centenar, Viktor Orban sărbătorește nestingherit, la Băile Tușnad, cele mai mari concesii făcute de România Ungariei în ultima sută de ani.

Faptul că statul român nu este reprezentat la nivel înalt la lucrările Universităţii de Vară de la Băile Tuşnad, pentru a pune limite discursului radical antiromânesc, confima inca o data modul nostru de a face politica externa: cu mâinile la spate.

Profitând ca patriotismul a pierdut orice scaun de la Palatul Victoria, prim-ministrul Ungariei a reușit, fără dificultăți, să pună autoritățile române la treabă în slujba intereselor maghiare.

Doar în ultimele luni, Liviu Dragnea a oferit pe tavă Budapestei, în schimbul susținerii de către UDMR a actualei majorități parlamentare, avantaje la care statul maghiar nici nu visa. Vorbim de avantaje economice, cum ar fi antamarea de către România a vânzării gazelor din Marea Neagră către operatorul de transport gaze al statului maghiar, dar și de avantaje culturale simbolice, cum ar fi înființarea prin lege a unei unități de învățământ în limba maghiară împotriva deciziilor autorităților locale sau ridicarea limbii maghiare, prin lege, la rang de limbă oficială în România.

PMP a contestat la Curtea Constituțională înființarea prin lege a Liceului romano-catolic de la Tîrgu Mureș, precum și Codul administrativ care impune obligativitatea folosirii limbii maghiare în administrație. În primul caz, legea a fost declarată neconstituțională, în cel de-al doilea caz CCR urmează să se pronunțe pe sesizarea de neconstituționalitate formulată de PMP.

În acest context, consider că este revoltător faptul că președintele Klaus Iohannis și liderul PSD, Liviu Dragnea, îl lasă pe Viktor Orban să se comporte la Tușnad ca și cum ar fi, pentru câteva zile, prim-ministrul României”, a postat politicianul pe pagina sa de socializare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.