Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider ALDE, atac la Tudorel Toader: NU știm dacă mai este ministrul Coaliției PSD-ALDE

Inquam Photos / George Calin
tudorel toader

Vicepreședintele ALDE, Steluța Cătăniciu, a declarat miercuri, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că nu știe dacă îl mai poate considera pe Tudorel Toader ca fiind un ministru al Coaliției și a subliniat că Guvernul Grindeanu are „o problemă”.

ALERTĂ - DNA, măsură radicală împotriva firmelor lui Ghiţă

„Eu nu cred că mai putem să-l numim pe domnul ministru, ministru al coaliției. Încerc și eu să mă dezmeticesc văzând reacțiile domnului ministru cu privire la acest proiect. Nu vă supărați, vorbim despre un guvern politic. Eu, la această oră, cred că sunt unul dintre parlamentarii care a încercat să găsească o explicație logică, bazată pe rațiune, evident, atunci când dânsul, în urma acelui raport de evaluare cu privire la încălcarea Constituției de către DNA, a avut acele concluzii. (…) Nu înțeleg pe cine reprezintă dânsul în guvernul Grindeanu, pentru că ministrul Justiției este unul dintre cei mai importanți miniștri ai unui guvern. Or, dânsul spune că mă voi duce la o ședință a coaliției, dacă voi fi chemat. Politicile publice, mai ales în dreptul penal, și sunt atât de multe probleme în acest domeniu (...), aparțin guvernului. Un ministru tehnocrat, care să nu colaboreze cu partidele care formează coaliția de guvernare și implicit susțin guvernul, pune semne de întrebare. (...) Sunt decizii care trebuie să fie asumate politic. Sigur că dânsul spune că se duce la catedră, având calitatea de rector. Costurile în plan politic le vor plăti cele două partide, PSD și ALDE. Cred că la această oră Guvernul Grindeanu are o problemă., a declarat Steluța Cătăniciu.

Incident la Curtea de Apel: Ce a pățit Cristi Borcea în fața instanței

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a afirmat miercuri că nu are de ce să îi fie teamă de o posibilă remaniere, în urma unei eventuale evaluări declanșate de președintele PSD, Liviu Dragnea, asupra activității membrilor Guvernului.

El a adăugat că, dacă va fi invitat, va veni în fața coaliției de guvernare, dar doar pentru a explica mai bine conținutul raportului privind activitatea Ministerului Public, conținutul și concluziile acestuia.

"Dacă voi fi invitat, ca membru al Guvernului, e firesc să merg. Dar, rețineți, dacă voi fi invitat. Cu nuanța că nu mă duc să mă justific, ci mă duc, dacă voi fi invitat, cu plăcere, mă duc să fac mai bine explicat conținutul acelui raport și conținutul și concluziile”, a spus ministrul Justiției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.