Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider ALDE profețește o 'bătaie în restaurant': 80% din electoratul coaliției îl vrea pe Tăriceanu. PSD vrea să-i faciliteze lui Iohannis un nou mandat?

Facebook
tariceanu

Liderul ALDE din județul Dâmbovița, Ionel Petre, a spus joi pentru STIRIPESURSE.RO că intrarea PSD în cursa prezidențială cu Viorica Dăncilă va conduce la o campanie de tip „bătaie în restaurant” desi ALDE va încerca să evite confruntările și va prezenta un proiect de țară. El a menționat că social-democrații au ignorat toate sondajele de opinie care-l dau pe Călin Popescu Tăriceanu drept candidatul preferat de 80% din electoratul coalitiei PSD-ALDE și prin acest gest PSD riscă să-l ajute pe Klaus Iohannis să obțină un nou mandat:

  • In campanie ne doream sa fie ca intr-un meci de unu la unu, in care doi luptatori se afla in ring iar in public unii tin cu unul, altii tin cu altu. In momentul acesta, cu mai multi candidati, vedem ca o bataie in restaurant in care poti sa primesti un scaun in cap de la cel pe care l-ai ajutat.
  • Campania noastra nu va fi una de denigrare a adversarilor, va fi o campanie constructiva cu un proiect de tara, proiectul va fi 'Romania a 7-a putere economica'. Vrem ca in Europa sa fim tratati drept parteneri egali, nu tara de mana a doua.
  • Mergem pe partea constructivă având la bază faptul că în cele mai multe statistici, alegătorii actualei coaliții, în proporție de 80%, îl vor pe Tăriceanu, lucru de care trebuia să țină cont și PSD.
  • Chiar dacă unii puteau să fie nemulțumiți, trebuia să susținem un proiect cu șanse mari. Pe partea de centru-stânga avem un procent de 35% care daca mergeam impreuna nu se impartea, aveam cu siguranta om care sa mearga in turul 2. Pe dreapta, unde se bat Iohannis si Barna, fiecare dintre ei sunt la 30% sau chiar sub 30%. Am fi avut șansă puternică. Chiar și așa, în contextul în care Tăriceanu este cunoscut de 99,7% dintre români comparativi cu alți contracandidați care nu reprezintă nici jumătate chiar dacă au funcții mari în acest stat.
  • Am văzut la PSD faptul că își doresc să intre in turul 2. Total gresit. Noi nu mai avem vointa politica, nu mai avem viziune politica, nu vrem sa ne batem pentru prima pozitie, vrem doar sa ajungem acolo sa facilitam cuiva drumul spre un nou mandat? Asta e nemultumirea noastra.
  • Chiar daca tu esti mare si eu sunt mic, cand ai nevoie de mine sa faci majoritate suntem egali. In fata populatiei decontam la fel, in mod egal, diferenta este ca ei aveau de unde sa deconteze si noi nu, asta s-a vazut la europarlamentare.
  • Pentru ALDE greutatea e sa-l duca pe Tariceanu in turul 2. Pe urma votantii PSD vor vota cu siguranta cu Tariceanu si pot veni voturi si de pe partea dreapta, de la liberali, dar nu de la haștag.

Citește și: VIDEO - Traian Băsescu a făcut o demonstrație de forță în Parlamentul European: reproșuri fără perdea pentru Uniunea Europeană .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.