Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Traian Băsescu a făcut o demonstrație de forță în Parlamentul European: reproșuri fără perdea pentru Uniunea Europeană

traian basescu

Fostul președinte Traian Băsescu a avut miercuri o intervenție tăioasă la adresa Uniunii Europene pe tema jocurilor din Republica Moldova, într-o dezbatere publică din comisia de politică externă a Parlamentului European, unde premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat la un schimb de opinii cu europarlamentarii:

  • As vrea sa subliniez ca de 30 de ani Republica Moldova se bucura de asistenta Uniunii Europene si de parteneriatul cu Romania si totusi tara sta pe loc indiferent ca sunt regimuri democratice sau mai putin democratice, cum este cel al lui Plahotniuc.
  • Explicatia este una singura, tara este lasata de Uniunea Europeana intr-o zona gri. UE nu a dat o perspectiva de integrare in Uniune acestei tari. Si ramane o tara cu frontiera lunga cu Transnistria, controlata de Federatia Rusa si de separatisti, ramane o tara careia UE ii ofera asistenta tehnica pentru justitie, dar nu-i ofera perspectiva prosperitatii europene prin perspectiva de a deveni tara a UE.
  • Cred ca in aceasta comisie atat de importanta pentru deciziile politice ale Parlamentului, avem obligatia ca atat de repede cat este posibil sa luam in analiza posibilitatea ca Republica Moldova sa fie una din viitoarele tari membre ale UE printr-o extindere a procesului de extindere si dincolo de Prut. De ce? Dintr-un motiv simplu. Interesele lui Putin in Republica Moldova s-au diminuat. Pana acum avea nevoie de Transnistria ca un punct strategic in socotelile lor belicoase legate de controlul securitatii la Marea Neagra si in Europa.
  • Azi Putin are nevoile strategice satisfacute prin ocuparea Crimeeii si prin ticsirea Crimeeii prin armament si militari. De aceea cred ca reprezinta mai putin interes pentru Putin Republica Moldova si ar fi un moment potrivit ca Republicii Moldova sa i se dea perspectiva integrarii in UE

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.