Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider ALDE: Se impune în mod absolut plafonarea adaosului comercial la alimente, medicamente și materiale sanitare

ALDE
ALDE sigla

Co-președintele ALDE București, Claudiu Daniel Catana, condamnă faptul că unii comercianți au profitat de pandemie și au crescut nejustificat prețurile.

„O problema majora cu care ne confruntăm în momentul de față este creșterea nejustificată a prețurilor la anumite produse de bază, inclusiv la cele care privesc siguranța, din punctul de vedere al igienei sau al prevenirii infestării cu coronavirus. În lipsa unor justificări economice, acest lucru nu trebuie să se întâmple. Incertitudinea zilei de mâine îi determină pe oameni să își facă provizii, lucru ce a fost folosit de unii comercianți în scopul creșterii prețurilor.

Sumele plătite pentru măști, dezinfectanți și mănuși de protecție sunt de zeci de ori mai mari decât acum o lună, preturile la alimentele de bază au crescut de asemenea nejustificat. Se impune în mod absolut plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază, medicamentele de strictă necesitate și materialele sanitare.

În ciuda faptului că în spaţiul public s-a discutat intens despre această necesitate, guvernul Orban nu a luat până în acest moment nicio măsură concretă în acest sens”, a scris Claudiu Daniel Catana pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.