Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider de partid cere naționalizarea OMV Petrom

recesiune criza

”Solicit naționalizarea OMV Petrom pentru nerespectarea contractului de privatizare”, acesta este mesajul lansat astăzi de președintele Partidului România Unită, deputatul Bogdan Diaconu. Acesta se bazează pe un raport al Curții de Conturi potrivit căruia ”contractul de privatizare nr. 5/2004 prin care OMV a devenit acționar majoritar la Petrom nu a fost respectat”. Ca urmare, spune liderul naționaslit, ”solicit naționalizarea acțiunilor pe care OMV le deține la Petrom prin revenirea lor în proprietatea statului român”.

Potrivit lui Diaconu, ”Guvernul trebuie să dea astfel un mesaj tuturor celor care au beneficiat de pe urma privatizărilor strategice, avantajoase pentru companiile străine și dezavantajoase pentru statul român  că, dacă nu își respectă nici măcar obligațiile din contractul de privatizare, statul va naționaliza bunurile înstrăinate”.

Liderul PRU mai spune că ”investitorii străini trebuie făcuți să înțeleagă că România nu este un teritoriu fără legi și că au și obligații, nu numai drepturi și profituri de pe urma țării noastre. Programul de guvernare al Partidului România Unită  include, de altfel, măsura reparatorie ca toate obiectivele privatizate de către statul român să fie naționalizate dacă cei care le-au cumpărat în condiții foarte avantajoase nu își respectă obligațiile din contractele de privatizare”.

În concluzia mesajului său, Bogdna Diaconu afirmă că ”Petrom trebuie să se întoarcă la statul român deoarece OMV nu și-a respectat obligațiile, deși profiturile făcute pe seama României au fost uriașe. La fel trebuie să se întâmple în toate cazurile în care privatizările au fost folosite doar pentru a obține profit, fără respectarea prevederilor din contracte!”

Vezi și: BOMBA anului în România: OMV poate pierde Petrom în favoarea statului român

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.