Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider de sindicat din învățământ: Acum e momentul, pentru că acum educația nici măcar nu mai este la ATI, ci a murit

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
greva educatie banner

Lider de sindicat din învățământ: Acum e momentul, pentru că acum educația nici măcar nu mai este la ATI, ci a murit

Deocamdată nu ne-a chemat nimeni, telefoanele noastre sunt deschise 24 de ore din 24, în toate aceste zile, spune la Antena 3 Sorin Dragne, președintele FSLI Sector 1: „Acum educația nici măcar nu mai este la Terapie Intensivă. A decedat. A murit educația în România”, anunță Mediafax.

„Deocamdată nu ne-a chemat nimeni, telefoanele noastre sunt deschise 24 de ore din 24, în toate aceste zile”, spune la Antena 3 Sorin Dragne, președintele FSLI Sector 1

Sindicalistul afirmă că prim-ministrul este persoana care poate rezolva problemele profesorilor

„Premierul României, factorul de decizie, este mai puțin important cine ocupă această funcție, important este să aibă puterea să facă lucrul acesta. Premierului Ciucă i s-a spus încă de la primele întâlniri cu reprezentanții salariaților din învățământ că dacă va izbucni o grevă în educație, dat fiind nemulțumirile mari care s-au acumulat în acești ani, va fi foarte greu să fie oprită. Au primit acest avertisment cu mult înainte ca această grevă să fie declanșată, nu au luat în considerare niciuna dintre revendicările noastre. Au lăsat să înceapă greva, puteau să o soluționeze chiar înainte de a o începe, este inadmisibil ca în 10 mai să iasă în stradă 15.000 de angajați din învățământ și ei să nu discute cu nimeni din educație până în 21, cu câteva ore înainte de a începe greva. Timp de atâția și atâția ani ne-au spus într-un fel sau altul: Marș la catedră și încheiați mediile”, adaugă Dragne.

Liderul de sindicat apreciază că pentru politicieni „dascălii din România au devenit gloata care să încheie mediile elevilor, pentru a mai bifa ei un an școlar dintr-o Românie educată, din aceste proiecte în care punem educația ca prioritate națională, dar în realitate nu ne interesează cum învață copiii noștri, ce învață copiii noștri, pentru ce învață, cu cine învață, în ce condiții fac lucrul acesta”.

„E limpede că pe ei nu îi mai interesează decât o masa de oameni pe care o numesc profesori care să încheie această situație școlară. (...) Bacalaureatul și Evaluarea Națională se vor amâna doar dacă această clasă politică, doar dacă acest Guvern nu înțelege că aceste probleme trebuie soluționate acum, nu după ce se încheie rotative, nu după ce sunt alegeri. Acum este momentul, pentru că acum educația nici măcar nu mai este la terapie intensivă. A decedat. A murit educația în România”, încheie Dragne.

Sindicaliștii din Educație sunt în grevă generală de trei săptămâni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.