Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider județean PNL: Tăriceanu ia electorat PSD / Planul liberalilor la europarlamentare

Facebook
vilceanu-dan-pnl-gorj

Președintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, a declarat, vineri, pentru ȘTIRIPESURSE.RO, că liberalii vor avea la alegerile europarlamentare două tipuri de mesaje: unul național și altul adaptat fiecărei regiuni. Potrivit acestuia, în zona de sud a țării USR-Cioloș sunt „în marja de eroare”. Electoratul elitist al PSD a migrat către Călin Popescu Tăriceanu, a adăugat acesta. Potrivit lui Vîlceanu, PSD pleacă cu un avantaj în Gorj la alegerile europarlamentare, dar PNL poate produce surpriza pentru că peste 50% din populația județului trăiește în comunități conduse de primari liberali.

„Am avut întâlniri (la sediul central al PNL din București - n.r.) pe sondaje. Au venit președinții de organizații și am avut discuții mai mult de strategie locală, aspecte cu specific local. Dincolo de mesajul național, pe care îl vom susține toți, fiecare dintre noi putem să adăugăm și aspecte regionale care țin de specificul fiecărei zone. Oltenia e diferită de Ardeal, nu sunt aceleași probleme. Ce mi s-a părut mie cel mai interesat este că am avut testate prioritățile oamenilor și în Gorj a reieșit foarte clar din răspunsuri că avem de-a face cu o mare parte de populație îmbătrânită, pensionari. La noi, deși salariul mediu pe economie e în coada clasamentului național pe județe pentru că s-au micșorat salariile în Complexul Energetic Oltenia, gorjenii nu au perceput problema asta care este pe locul 5. Pe primele locuri apar sănătatea, pensiile, probleme care oglindesc categoria de populație predominantă în județ”, a declarat liderul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Acesta a spus că PSD pleacă în județul Gorj cu un avantaj la alegerile europarlamentare, pentru că au primari în comunitățile mici unde prezența la vot este mai ridicată, dar liberalii simt că pot câștiga scrutinul prin mobilizarea propriilor votanți.

„Gorjul era fief roșu, s-a schimbat ceva la Târgu-Jiu, dar nu ne culcăm pe o ureche că votul politic este drastic schimbat, chiar și în Târgu-Jiu. Este un avantaj pe care îl avem și e important pentru noi, dar alegerile europarlamentare sunt despre vot politic pur, curat, e vorba de modul în care te organizezi, după părerea mea e mai important decât lista”, a spus Vîlceanu.

„PSD pleacă cu un avantaj dar depinde strict de mobilizare. Pe județul meu, noi avem peste 50% din populația Gorjului sub primari PNL, ceea ce este foarte important, dar primarii noștri sunt primari de localități mari, adică mult urban, unde prezența la vot e mai scăzută. PSD are mai mulți primari în rural, deci depinde cine se organizează mai bine, noi sau ei. Ține de noi, ține de mine și de cum îi mobilizez și îi fac să înțeleagă că este un moment important. Atmosfera în organizația PNL Gorj este bună, oamenii realizează că este un moment în care poți să câștigi. Lupta la europarlamentare se va polariza între PNL și PSD pentru că electoratul USR e predominant în orașele mari și foarte mari, iar acolo prezența acolo va fi scăzută, eu cred că diferența se va face în zona de urban mic și rural”, a mai spus liderul PNL Gorj pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Potrivit lui Vîlceanu, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu atrage electorat de stânga.

„PSD a pierdut cea mai mare parte de electorat la ALDE, nu la noi. De ce? Pentru că în timp, PSD a reușit să aducă și o zonă de electorat educat, mai elitist, prin Geoană, Ponta, cu mesaje de dreapta. Cea mai mare parte din ei au migrat acum către Tăriceanu. Tăriceanu ia electorat PSD, el mănâncă de la ei”, a indicat acesta.

Liderul PNL Gorj a menționat că o provocare pentru liberali este să vină în alegeri cu un mesaj-umbrelă pentru propriul electorat.

„În zona de sud, componenta asta Cioloș și USR-Plus sunt în marja de eroare, adică ei au exact cum spunea Cioloș despre ei, nișa lor, sunt niște partide de nișă, cât e ea la momentul ăsta. Electoratul nostru, din sondajul pe toată țara, a reieșit că se află în toate categoriile de populație, noi suntem distribuiți și în tineret, în pensionari, antreprenori, cam în mod egal. Noi trebuie să venim cu un mesaj complex, care să cuprindă toate categoriile. Nu e ușor, dacă la USR și Cioloș lucrurile sunt simple, strict justiție, la noi nu ajunge, pentru că electoratul nostru mai vrea și altceva, așteaptă de la noi și alte mesaje”, a precizat Dan Vîlceanu.

Acesta a transmis și o remarcă-avertisment pentru colegii din PNL: „Nu uitați că PSD a luat 46% la un an de la Colectiv”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.