Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider PNL: Domnule ministru Cazanciuc, fiți solidar cu doamna Kovesi!

ponta cazanciuc

Unul dintre liderii PNL îi cere ministrului Justiției, Robert Cazanciuc, să ia măsuri împotriva lui Victor Ponta, după ce premierul l-a atacat pe procurorul care l-a trimis în judecată. Radu Zlati îi aduce aminte lui Cazanciuc că la fel a procedat în cazul său.

Citește și:Victor Ponta, prima reacție după ce a fost trimis în judecată: Îl desființează pe procurorul DNA

”Reamintesc domnului ministru al Justiției, Robert Cazanciuc, că a doua zi după ce, într-o declarație de presă, am criticat doi procurori ai Parchetului, domnia sa, cuprins de o sfântă indignare, a cerut CSM să întreprindă împotriva mea o acțiune de cercetare motivată de faptul că aș fi pus în pericol independența justiției. Nu a avut importanță faptul că era o declaraţie politică și mandatul de parlamentar îmi oferă dreptul și chiar mă obligă de a mă pronunța, în aula Parlamentului sau în afara acesteia, prin poziții asumate politic, asupra oricărei teme de interes public aş considera eu că este necesar. Nu are importanță că eu, un deputat din atâtea sute, cu greu pot pune cu adevărat în pericol independența unei justiții mărețe și imparțiale precum cea românească.

Citește și: Coincidențele care nu-i dau liniște lui Ponta: Cine îl va judeca și ce se întâmplă cu o zi înainte

Azi este a doua zi de când șeful domnului Cazanciuc, domnul VV Ponta, a făcut afirmații grave la adresa procurorului de caz, cel care l-a trimis în judecată pe colegul de guvern al domnului Cazanciuc. Iar Ministrul Justiției uită că dânsul nu este doar păstorul procurorilor din Parchetul General, ci și al acelora din DNA. Uită și tace, în loc să se solidarizeze cu acțiunea doamnei Kovesi, conducătoarea DNA.

Citește și: Victor Ponta, EXECUTAT la foc automat: Când are loc primul termen al procesului

Solicit domnului Cazanciuc ca aceleași nobile idealuri care l-au determinat să sesizeze CSM împotriva mea și a colegului liberal Mihai Seplecan să îl determine, în cel mai scurt timp, să ia o poziție similară și în cazul afirmațiilor domnului Ponta. Asta pentru a ne convinge pe noi, cetățenii României, că nu a devenit Ministru al Justiției doar pe baza legăturilor personale cu premierul României, ci și pentru că este posesorul acelor calități umane și profesionale necesare pentru ocuparea unei demnități atât de înalte.

Citește și: Dan Voiculescu, veste teribilă în ÎNCHISOARE: A pierdut cel mai important proces! Ce pățește

Până în momentul în care domnul Cazanciuc va îndeplini micul exercițiu de onoare pe care i l-am solicitat, îi voi păstra aceeași aleasă prețuire.”, se arată într-un comunicat remis de Radu Zlati, deputat PNL.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.