Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider PNL, președinte de Consiliu Județean, EXCLUS din partid

pnl

Președintele Consiliul Județean Cluj, Mihai Seplecan, a fost exclus din PNL după ce 59 de colegi au votat în acest sens vineri seara la ședința BPJ a PNL Cluj. S-au înregistrat și 4 abțineri. Seplecan are dreptul să conteste această decizie, iar dacă ea rămâne definitivă va pierde și funcția de șef al CJ Cluj, dar și pe cea de consilier județean.

Citește și: DEZVĂLUIRI CUTREMURĂTOARE despre Gabriel Oprea: Doar lucrurile astea le știi despre el

„Nu am permis și nu o să permit niciodată deturnarea fondurilor și banilor publici. Evident că rămân președinte al CJ Cluj și le spun că până în iunie 2016 nu plec, până când nu ajung primar al orașului Cluj-Napoca.

Citește și: Cine credeți că minte? PNL: Noi am votat pentru arestarea lui Udrea! PSD: Și noi la fel

Aștept să îmi comunice oficial Hotărârea, dar eu nu cred, după cum îl cunosc pe Buda, ca un avocat și notar bun ce a fost șeful comisie juridice din Parlament, că va semna o asemenea decizie, mai ales că el nu a avut nimic de-a face cu proiectele din județul Cluj și nu s-a implicat în ultimii ani. Nu cred ca va pune umărul la demersurile mârșave nestatutare și ilegale, disperate ale senatorului Marius Nicoară.

Citește și: AVERTISMENT pentru România: Riscă derapaje pe deficit şi reforme

Prin acea adresă voi afla pe cine atac în instanță și voi face plângeri pe penal și contencios, dar îl înțeleg pe Nicoară că după ce a fost prins cu 1,4 alcoolemie conducând o mașină, că nu îi mai e frică de încă o pedeapsă în plus. Din disperare este dispus să facă orice. Prin acest demers, trag în jos PNL, pe care încă din nefericire îl conduce Marius Nicoară. Ei nu puteau legal să facă ceea ce au făcut azi. Când va trece regulamentul prin consiliul Național și va exista o procedură statutară ”, a declarat Mihai Seplecan, scrie gazetadecluj.ro

Citește și: Val de cereri pentru demisia lui Gabriel Oprea: Încă 4 ONG vor debarcarea ministrului

'În şedinţa BPJ a PNL Cluj s-a discutat propunerea de sancţionare a lui Mihai Seplecan şi s-a decis excluderea din partid a acestuia. Din 63 de voturi exprimate, au fost 59 de voturi pentru excludere şi patru voturi nule. Decizia va fi înaintată, pentru validare, Comitetului Director Judeţean al PNL Cluj, care se va întruni în 6 noiembrie, după care, dacă va fi validată, va rămâne definitivă. Dacă rămâne definitivă, decizia va putea fi atacată de Mihai Seplecan în termen de zece zile la Curtea de Onoare şi Arbitraj a PNL Cluj, iar dacă rămâne validată va fi transmisă prefectului judeţului Cluj care va emite ordinul de destituire a lui Seplecan din funcţia de consilier judeţean, ceea ce înseamnă, automat, şi pierderea calităţii de preşedinte al CJ Cluj', a declarat senatorul Marius Nicoară, copreşedinte al PNL Cluj.

Citește și: Revoluționarii au luat cu asalt Palatul Cotroceni: Cer întâlnire cu Klaus Iohannis

El a mai spus că până la sfârşitul lunii noiembrie ar urma să fie încheiată procedura de excludere din PNL a lui Mihai Seplecan, urmând ca preşedinţia CJ Cluj să fie preluată de consilierul judeţean Marius Mânzat (PNL).

Pe de altă parte, Marius Nicoară le-a cerut, joi, scuze clujenilor pentru susţinerea politică acordată preşedintelui liberal al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Mihai Seplecan.

Citește și: Gigi Becali a făcut plângere penală: Acuzații extrem de grave

'Ştiu că a asuma o eroare făcută în trecut şi, respectiv, a prezenta scuze alegătorilor şi simpatizanţilor este un fapt poate mai puţin obişnuit în politica din Romania. Am reflectat îndelung asupra acestui gest deloc uşor pentru mine, dar cred, nu lipsit de demnitate şi onoare, de a recunoaşte public greşeala de a-l fi susţinut politic pe dl. Mihai Seplecan pentru funcţia de preşedinte Executiv al PNL-Cluj şi ulterior de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, poziţie care revenea ,,vechiului PNL-Cluj'' după unificarea PNL-PDL de anul trecut', a declarat Marius Nicoară într-un comunicat de presă transmis joi.

Citește și: Simona Halep e în război cu Sharapova: Grupele de la Turneul Campioanelor

Pe 16 octombrie, PNL Cluj a decis, în şedinţa BPJ, să înceapă procedura de excludere din partid a preşedintelui CJ Cluj, Mihai Seplecan. Pe 24 septembrie, conducerea PNL Cluj a decis să-i retragă sprijinul politic preşedintelui CJ Cluj, Mihai Seplecan. Pe 20 septembrie, senatorul Marius Nicoară, copreşedinte al PNL Cluj, îl acuza pe colegul său de partid Mihai Seplecan de faptul că, în calitate de preşedinte al CJ Cluj, blochează proiectele judeţului.

Citește și: Lovitura de vineri: Patru personaje importante au fost reținute de DNA

Criticile lui Marius Nicoară veneau după ce, pe 11 septembrie, senatorul Alin Tişe, vicepreşedinte al PNL, a cerut demisia "de urgenţă" din funcţie a aceluiaşi preşedinte al CJ Cluj, Mihai Seplecan (PNL).

Citește și: Solicitare extremă pentru Liviu Dragnea: PNL vrea demiterea lui Ponta și anchetarea lui Oprea

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.