Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul PPE întoarce spatele României: Schengen și migrația 'sunt în mod clar legate. Înțeleg pe deplin că situația actuală este inacceptabilă pentru Austria'

Twitter
Manfred Weber Nicolae Ciuca

Manfred Weber, liderul PPE, vorbește într-un interviu pentru ziarul austriac „Die Presse” despre veto-ul Austriei la Schengen și lipsa protecției frontierelor externe. Dacă acum trei zile Weber condamna Austria pentru că blochează aderarea României la Schengen, liderul PPE s-a răzgândit și susține guvernul de la Viena.

Fragment din interviul liderului PPE:

Die Presse: Austria a blocat admiterea în spațiul Schengen a Bulgariei și a României pe motiv că cifrele privind azilul în această țară au crescut brusc în ultima vreme. Nu este dubios să amestecăm cele două probleme?

Manfred Weber: Nu. Cele două sunt în mod clar legate, deoarece în prezent avem un aflux necontrolat de migrație în Europa și, desigur, acest lucru are legătură și cu protecția inadecvată a frontierelor externe. Înțeleg pe deplin că situația actuală este inacceptabilă pentru Austria și este important pentru cancelarul Karl Nehammer să spună că lucrurile nu mai pot continua așa. El are sprijinul PPE.

Die Presse: Othmar Karas vede lucrurile cu totul altfel decât dumneavoastră și își critică puternic partidul din cauza veto-ului Schengen.

Manfred Weber: Este corect ca Partidul Popular European să susțină admiterea României și Bulgariei în spațiul Schengen. Din punctul meu de vedere, decizia de joi ar fi trebuit să fie, de asemenea, în favoarea celor două țări. Cu toate acestea, ne îndreptăm ca somnambulii spre următoarea criză a migrației, iar Austria este una dintre principalele țări afectate. Până acum, din păcate, multe state membre nu au recunoscut încă natura dramatică a situației. Acest lucru trebuie să se schimbe. Consiliul trebuie să acționeze.

Delegația europarlamentarilor români din PPE este formată din 10 persoane (PNL și UDMR), în vreme ce delegația austriacă are doar 7 eurodeputați.

În urmă cu trei zile, Weber punea opoziția Austriei față de aderarea României la Schengen pe seama influenței Rusiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.