Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider PSD atacă partenerii din coaliție: Simt că au musca pe căciulă pe un subiect în care au eşuat în aproape tot

PSD
Dragoș Benea

Liderul PSD Bacău, Dragoș Benea, a aderesat un mesaj critic partenerilor de guvernare făcând o antiteză între verdicul în procesul „Roșia Montană” și Congresul PPE de la București, în urma căruia liberalii nu au obținut „intrarea în Schengen” pentru România.

„Antiteze în/de coaliție: Popularii şi liberalii ne-au mai „băgat” odată în Schengen! Ca în 2022. Săptămâna trecută a prilejuit două evenimente care, în felul lor, au dominat spațiul public: verdictul în mediatizatul proces „Roşia Montană” şi congresul PPE de la Bucureşti.

În timp ce guvernul condus de premierul Marcel Ciolacu s-a apărat exemplar, obținând - la curtea de arbitraj - o decizie care scuteşte România de plata unor despăgubiri strivitoare (6,7 miliarde dolari), popularii europeni şi reprezentanții lor în România, cei de la PNL, ne-au „băgat” din nou în Schengen, ca în 2022! Adică din vorbe, nu şi-n fapte”, spune, pe pagina de Facebook, Dragoș Benea.

Liberalii, acuzați de politicianism ridicol

Pentru că s-au „lăudat” cu faptul că popularii austrieci, conduşi de cancelarul Karl Nehammer, nu au votat împotriva manifestului prin care congresul PPE a cerut aderarea rapidă a României la Schengen, Benea îi acuză pe liberali de „un politicianism ridicol”.

„Ca şi cum abținerea popularilor austrieci ar echivala cu un ipotetic vot „pentru”. Oriunde în lumea liberă, exersată democratic, abținerile sunt numărate la voturi „împotrivă”, nu la altceva, aşa încât fumigena aruncată în spațiul public de colegii de coaliție nu e decât o (nouă) sfidare a românilor în preambulul unei campanii electorale în care se vor spune vrute şi nevrute.

Ca în cazul abținerii la vot a popularilor austrieci, prezentată drept un succes epocal. Liberalii simt, probabil, că au restanțe mari față de români şi față de colegii de coaliție de la PSD pe tema Schengen: simt că au musca pe căciulă, pe un subiect în care au eşuat în aproape tot ce şi-au propus şi în care, până la urmă, tot social-democrații au făcut paşii cei mai concreți, obținând - mulțumită eforturilor cabinetului Ciolacu - ridicarea granițelor aeriene pentru cetățenii români”, mai spune Dragoș Benea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.