Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider PSD avertizează: Banii din buget ajung doar pentru 9 luni

Facebook
Radu Oprea

Senatorul PSD Radu Oprea spune că banii din proiectul de buget prezentat de Guvern ajung doar pentru 9 luni, iar social-democrații vor depune amendamente, neavând, însă, intenția de a bloca bugetul, ci doar de a arăta „că se poate”, în aceleași constrângeri date de deficitul estimat, anunță MEDIAFAX.

Radu Oprea a declarat, duminică,, într-o conferință de presă, că banii din buget ajung doar pentru 9 luni în condițiile subevaluării veniturilor.

„Concluzia este una dramatică. Banii din acest buget ajung doar pentru 9 luni. Veniturile sunt subestimate cu minim 4% din PIB. Drama este că Guvernului nici nu-i pasă să aducă vreun ban în plus la venituri. Dacă vă uitați cu atenție veți vedea că în 2022 și 2023 veniturile ca pondere în PIB scad. Și atunci este normal că dacă nu îți propui să aduci venituri, orice cheltuială să ți se pară un pericol. Diferența este de viziune, diferența este de felul în care am arătat că lucrurile pot fi făcute și altfel și vom veni cu amendamente la bugetul de stat”, a spus Radu Oprea.

Vezi și: Cine sunt cei şapte republicani care au votat împotriva lui Trump în procesul de impeachment

Senatorul Radu Oprea a spus că PSD nu are o strategie de a bloca bugetul, ci doar va depune amendamente.

„Nu avem o strategie de a bloca bugetul de stat. Ideea e de a arăta că lucrurile pot fi făcute și altfel, că se poate. De la actualul Guvern am aflat doar atât: că nu se poate. Și prin amendamentele pe care le vom depune, așa cum am arătat în bugetul alternativ, prezentat de PSD, vom veni cu soluții în aceleași condiții și în aceleași constrângeri date de deficitul bugetar estimat”, a mai spus Oprea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.