Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider PSD: Guvernul Ponta va cădea la presiunea străzii/ EXCLUSIV

Pentru PSD abia de acum începe calvarul. Cele mai negre scenarii se adeveresc și unii din liderii partidului privesc cu groază la viitor. Potrivit unui lider PSD cel mai mare pericol nu vine de la PNL ci din stradă, de acolo de unde a venit și presiunea enormă care a dus la pierderea prezidențialelor.

În aceste zile nebunia în PSD este maximă. S-au stricat vechi prietenii, s-au rupt alianțe și s-au creat altele noi... și totul pentru că actualul sistem de conducere al partidului s-a dovedit falimentar. Și mai grav e faptul că deși au pierdut cu brio alegerile actuala conducere executivă insistă că nu sunt cu nimic de vină și că oricine își pune întrebări cu privire la performanțe ei și la viitorul partidului ar trebui exclus pe motiv că pătează imaginea partidului.

Unul din liderii PSD a acceptat să vorbească cu reporterii STIRIPESURSE.RO sub protecția anonimatului și a admis că situația în partid e explozivă: "Singurul care poate face oarecum liniște și să miște niște lucruri este Ion Iliescu. E singurul care are autoritatea morală să ne spună să plecăm sau să ne dăm jos de pe scaunele pe care suntem cocoțați. O să vedem la CEx cum vor fi ostilitățile."

Acesta susține că pentru a nu se dezintegra PSD are nevoie ca de aer să rămănă la guvernare, numai că tocmai guvernarea ar putea fi nucleara pentru partid: "Este evident că trebuie să rămânem la guvernare. Dacă pierdem și guvernarea va fi jihad și nu va rămâne piatră pe piatră. Numai că pomenile din campanie va afecta însăși baza electorală și pe termen lung vor îndepărta din electoratul tradițional".

Liderul PSD e de părere că PNL-ul așa cum a anunțat prin Iohannis și Blaga nu au nici un interes să cadă guvernul ci dimpotrivă, doar că șocul imens va veni atunci când va fi prezentat Bugetul de stat pe 2015: "E praf și pulbere. Îmi e teamă că abia atunci va fi adevărata problemă. Guvernul Ponta va cădea la presiunea străzii când vor vedea constrângerile bugetare pentru că odată ce s-a prins gustul demonstrațiilor care aduc și rezultate nimic nu îi mai reține pe oameni să se răfuiască cu noi.".

Iar lovitura de grație ar fi niște anticipate forțate în stradă: "Dacă Guvernul Ponta cade și suntem forțați la anticipate de Klaus Iohannis atunci adio... scapă cine poate și ne vom prăbuși posibil la sub 20% și vom mai ajunge la guvernare după 2020", a concluzionat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.