Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider PSD o înfruntă pe Dăncilă: Ieri s-a terminat agonia. 2 miniștri nu mai ascultau. Nu voi propune, hoc-poc, excluderea lui Hărătău

https://www.ziaruldeiasi.ro
dragos benea

Liderul organizatiei PSD Bacau, europarlamentarul Dragos Benea, a declarat marti pentru STIRIPESURSE.RO ca guvernarea s-a pierdut la motiunea de cenzura din 10 octombrie, nu la votul de investitura de ieri si ca excluderile in filiala au loc pentru `neperformanta administrativa crasa' sau 'atacuri nejustificate la guvern sau la colegii de partid', iar in acest context el nu va propune excluderea deputatului PSD Elena Haratau care a votat guvernul PNL Ludovic Orban. In opinia sa, instalarea PNL a pus punct unei `agonii' in care la 'vreo 3 ministere nu mai functionau, vreo 2 ministri nu mai ascultau' si 'ramane de vazut cum va evolua PSD in perioada urmatoare' dar nu a vrut sa faca speculatii pe aceasta tema.

STIRIPESURSE.RO: O veti exclude din PSD pe colega dvs deputat Elena Haratau, dupa ce a votat guvernul Orban?

Dragoș Benea, liderul PSD Bacau: Eu nu voi propune așa ceva. Vedem cum vor evolua discuțiile.

- Presedintele PSD, Viorica Dancila, a spus ca cine voteaza guvernul PNL trebuie exclus.

- Trebuie facuta o analiza totusi a parlamentarilor de Bacau in ultimii trei ani. la prezenta, la initiativele legislative, daca a mai plecat cineva, daca nu a mai plecat. Ramane de vazut.

- Deci nu e un pacat capital votarea guvernului PNL astfel incat sa fie exclusa dna deputat Haratau?

- PSD a pierdut guvernarea la motiunea de cenzura, pe 10 octombrie, nu ieri. Eu sper sa putem face diferenta intre 10 octombrie si 4 noiembrie.

- E mai avantajos pentru PSD ca a intrat in opozitie?

- A pus punct unei agonii. Vreo 3 ministere nu mai functionau, vreo 2 ministri nu mai ascultau. Macar s-a incheiat aceasta situatie agonizanta si ramane de vazut cum va evolua PSD in perioada urmatoare. De la sine nu va veni nimic pozitiv pentru PSD, doar stand si asteptand, nu. S-a pus punct unei situatii agonizante. Ce-a fost ieri a fost ieri, ce să zic? Eu nu sunt intr-o situatie foarte fericita pentru ca am tinut mereu unitatea grupului, dar nici n-as spune semnul egal intre 10 octombrie si 4 noiembrie, sub nicio forma. Sunt organizatii care au pierdut de-a lungul anilor mai mult de un parlamentar si nu am vazut sa raspunda cineva.

- Cum vedeti schimbarea pentru PSD?

- Nu vreau sa speculez pe ce va urma cu PSD. Mai avem 5 zile de campanie. Trebuie sa intram obligatoriu in turul II si in turul II este un alt meci. Asa, excluderi, la PSD Bacau noi am practicat cand a fost neperformanta administrativa crasa sau atacuri nejustificate la guvern sau la colegii de partid, in speta primari. Nu asa, hoc poc, dam afara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.