Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lidera democraţilor din Camera Reprezentanţilor, Nancy Pelosi: 'Un acord asupra planurilor lui Biden, săptămâna viitoare'

The Weekly Standard
Nancy Pelosi

Lidera democraţilor din Camera Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a afirmat -duminică- că aleşii partidului său ar putea ajunge la un compromis săptămâna viitoare asupra conţinutului amplelor reforme pe care şi le doreşte Joe Biden, relatează AFP.

"Aproape că am ajuns la asta", a declarat Nancy Pelosi pentru canalul CNN, răspunzând "aşa cum s-a prevăzut" la întrebarea dacă un acord ar putea interveni săptămâna viitoare.

"Am căzut de acord în privinţa a 90% din proiect, mai trebuie să luăm câteva dintre ultimele decizii", a adăugat ea.

Joe Biden urma să-i primească duminică dimineaţa la reşedinţa sa din Delaware pe liderul majorităţii democrate din Senat, Chuck Schumer, şi pe senatorul Joe Manchin, unul dintre aleşii democraţi refractari la anumite părţi din proiectul reformelor sociale.

Preşedintele american îşi exprimase joi un optimism prudent cu privire la posibilitatea unui acord în Congres pentru a face să treacă proiectul său de reforme sociale şi planul său asupra infrastructurilor.

El invitase Congresul miercuri să-i voteze planurile de investiţii destinate "să se schimbe profund" America, ale căror fonduri au fost ajustate astfel încât să reunească toate facţiunile Partidului Democrat.

Joe Biden a negociat intens în cursul săptămânii cu aleşi reticenţi pentru a-i da votul lor şi în cursul discuţiilor a consimţit să diminueze drastic cheltuielile consacrate măsurilor sociale şi climatului, notează AFP.

Senatorul de Virginia de Vest, Joe Manchin, şi senatoarea de Arizona, Kyrsten Sinema, ambii democraţi centrişti, au echivalentul unui drept de veto asupra acestor proiecte comparativ cu majoritatea extrem de subţire a democraţilor în camera superioară a Congresului, potrivit Agerpres.ro.

Preşedintele american voia iiniţial să fie votat un program de 3.500 miliarde de dolari pe 10 ani pentru a îmbunătăţi situaţia din sănătate, educaţie şi instituţiile preşcolare. În cursul discuţiilor din partidul său, această sumă a fost redusă la circa 2.000 de miliarde.

Un alt program de 1.200 miliarde de dolari se referă la investiţii pentru modernizarea infrastructurilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.