Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lidera opoziţiei belaruse, Svetlana Tihanovskaia inspirată de ruinele fostului Zid din Berlin

Lidera opoziţiei belaruse, Svetlana Tihanovskaia, a vizitat marţi o porţiune a Zidului din Berlin înaintea unei întâlniri cu cancelarul Angela Merkel, mărturisind că vede în acesta un simbol al transformării pe care ea doreşte să o provoace în Belarus, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Tihanovskaia, care consideră că a câştigat alegerile prezidenţiale desfăşurate în urmă cu două luni în Belarus şi îl acuză pe preşedintele Aleksandr Lukaşenko că se agaţă de putere printr-o fraudă electorală masivă, se află la Berlin pentru a obţine sprijin pentru cauza sa.

CITEȘTE ȘI: Nas înfundat: Remediile care te ajută să poți respira fără probleme

Sute de mii de persoane au protestat în oraşele din Belarus după scrutinul din 9 august, sfidând intervenţiile brutale ale poliţiei pentru a-i cere lui Lukaşenko să renunţe la putere.

''Primul lucru pe care l-am făcut în Berlin a fost să merg să văd Zidul'', a spus ea referitor la structura ridicată în 1961 de regimul comunist din Germania de Est pentru a stopa fuga numeroşilor est-germani către Germania Occidentală.

Fragmente ale Zidului au rămas în picioare în mai multe locuri din Berlin, numeroase fiind decorate cu graffiti cu teme politice.

''Am văzut o imagine cu oameni din partea de est stând sus pe zid. Este la fel în Belarus: suntem pe acest zid şi îl vom demola'', a spus Tihanovskaia, făcând o analogie între evenimentele din 1989 din fosta Germanie de Est şi cele actuale din Belarus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.