Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lidera socialiştilor bulgari, criticată după ce a refuzat o coaliţie cu GERB

Klassa.bg
Kornelia Ninova

Lidera Partidului Socialist Bulgar (BSP), Kornelia Ninova, a relatat miercuri pentru postul particular bTV că a fost criticată după ce a refuzat să intre în coaliţie cu GERB, partidul conservator care va forma guvernul după alegerile de la sfârşitul lui martie, transmite BTA, potrivit agerpres.

Lidera socialiştilor bulgari a menţionat că ideea unei coaliţii cu GERB era susţinută de un grup din care făcea parte şi omul de afaceri Gheorghi Ghergov, până de curând membru al conducerii BSP. Numele său a ajuns în vizorul presei în legătură cu o controversată întâlnire dintre procurorul general al Bulgariei şi un magnat al gazului, desfăşurată la biroul lui Ghergov cu puţin timp înaintea alegerilor legislative, controversă care a determinat demisia sa de la conducerea socialiştilor.

Donald Trump se ia la trântă cu istoria Americii. Ultimele sale declaraţii provoacă controverse

Kornelia Ninova a explicat în interviul televizat de miercuri că Ghergov era de părere ca socialiştii să formeze o coaliţie cu GERB, ea urmând să devină preşedintele legislativului. "Mi-a spus că dacă rămânem în opoziţie am putea dispărea ca partid politic", a adăugat ea.

Gheorghi Ghergov a vorbit marţi despre întâlnirea dintre procurorul general Sotir Ţaţarov şi magnatul gazelor şi presei Saşo Doncev, care a avut loc la biroul lui Ghergov din mall-ul TZUM din Sofia, ceea ce a declanşat controversa numită scandalul "Tzum-Gate". Ghergov a afirmat că a mai purtat astfel de discuţii cu multe alte persoane şi că însăşi Ninova a avut o serie de întâlniri secrete la biroul lui din mall, inclusiv cu procurorul general, care nu a fost făcută publică.

În răspuns la acuzaţiile lui Ghergov, Ninova a precizat în interviul de miercuri că s-a întâlnit la TZUM cu ombudsmanul Maia Manolova pentru a discuta despre candidaţii la preşedinţie. "Cu Sotir Ţaţarov m-am întâlnit în timpul recepţiei sale oficiale, la câteva ore după ce mi-am programat o întâlnire cu el. Am discutat despre raportul de monitorizare al Uniunii Europene şi amendamentele la Codul de procedură penală", a spus lidera socialiştilor, insistând că nu l-a vizitat pe procuror pentru a-i cere favoruri sau pentru a discuta chestiuni de afaceri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.