Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderii ALDE pun presiune în negocierile cu PSD: solicitare către Tăriceanu

Senatul Romaniei
Calin Popescu Tariceanu

În timp ce președintele PSD, Viorica Dăncilă, face sondaje pentru a alege cel mai bun candidat pentru alegerile prezidențiale, organizaţia judeţeană ALDE Arad a adoptat o rezoluţie prin care îi cere preşedintelui partidului, Călin Popescu-Tăriceanu, "să îşi asume şi să îşi anunţe neîntârziat candidatura în alegerile prezidenţiale din luna noiembrie 2019", anunță AGERPRES.

În această perioadă, atât în PSD, cât și în ALDE, se caută cel mai bun candidat care să reprezinte alianța la alegerile care au loc la sfârșitul acestui an. Între timp, lideri ALDE din teritoriu pun presiune pe Călin Popescu Tăriceanu pentru a-și anunța candidatura.

Citește și: Se taie în carne vie în PNL: EXCLUDERI pe bandă rulantă într-o filială importantă

Rezoluţia a fost adoptată în cadrul şedinţei Delegaţiei Permanente Teritoriale, conform unui comunicat de presă remis, vineri, de organizaţia judeţeană a partidului.

"Prima decizie a vizat adoptatrea unei Rezoluţii prin care Organizaţia ALDE Arad îi cere preşedintelui Călin Popescu-Tăriceanu să îşi asume şi să îşi anunţe neîntârziat candidatura în alegerile prezidenţiale din luna noiembrie 2019", se arată în comunicat.

O altă decizie luată în şedinţă a fost aceea de retragere a sprijinului politic pentru consilier municipal Ionel Ciupe.

Citește și: Cristi Danileț, propunere BOMBĂ după decizia CCR - Judecătorul CERE ELIMINAREA prevederii privind judecătorii specializați pe corupție din lege

"Deciziile luate astăzi în cadrul Delegaţiei Permanente Teritoriale sunt rezultate venite pe cale de consecinţă atât în ceea ce priveşte necesitatea şi totodată importanţa candidaturii domnului preşedinte Călin Popescu Tăriceanu la alegerile prezidenţiale din toamna acestui an, singurul potenţial contracandidat al actualului preşedinte. În cazul domnului Ionel Ciupe, Biroul Politic Teritorial a propus Delegaţiei Permanente excluderea, retragerea şi revocarea din funcţia de consilier municipal în baza unor argumente ce ţin de neimplicarea sa în campania pentru alegerile europarlamentare şi în urma activităţii sale administrative ce nu urma linia ALDE", afirmă, în comunicat, preşedintele ALDE Arad, Eusebiu Pistru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.