Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderii AUR, la protestul de la Palatul Parlamentului: 'Noi nu suntem împotriva vaccinării, suntem pentru liberă alegere'

Facebook
george simion

Sute de manifestanţi au venit, duminică după amiază, la o acţiune de protest faţă de proiectul de lege referitor la vaccinarea obligatorie, aflat în dezbatere parlamentară, organizarea acestei întruniri fiind a Alianţei Părinţilor.

Copreşedintele AUR George Simion a declarat că a venit la această manifestaţie ca să protesteze "pentru libertate". "Nimeni nu întreabă românii dacă sunt de acord cu starea de alertă, de urgenţă, nimeni nu întreabă românii dacă sunt de acord să fie impusă obligativitatea vaccinării. Noi nu suntem împotriva vaccinării, suntem pentru liberă alegere (...) am venit ca român simplu, pentru a lupta cu orice formă de restricţie care se încearcă să fie introdusă. Manifestaţia de azi e organizată de Alianţa Familiilor pentru a se opune obligativităţii vaccinării în general. Este o lege depusă în 2017 în Parlamentul României, care a intrat pe rolul Camerei Deputaţilor, noi am depus amendamente la ea şi vom vota împotriva ei", a declarat George Simion, potrivit AGERPRES.

Timișoara dă în clocot! Sute de oameni au ieșit să protesteze înainte de intrarea în vigoare a carantinei: 'Mergem după Fritz'


El a adăugat că, la nivel european, se încearcă impunerea unui paşaport de vaccinare despre care a opinat că "ar restricţiona grav" libertăţile fundamentale ale omului.

Copreşedintele AUR Claudiu Târziu a spus că a venit din solidaritate cu societatea civilă. "Eu provin din societatea civilă şi acum, dacă sunt parlamentar, nu înseamnă că nu mai sunt solidar cu idealurile ei şi am venit să le spun că vom face ce depinde de noi în Parlament pentru a le satisface revendicările cu care suntem de acord", a declarat Claudiu Târziu.

Protestatarii au scandat printre altele: "Libertate!", "Fără vaccinare!", "Obligativitatea distruge libertatea!", "Jos masca!" şi au avut pancarte cu mesaje precum: "Dacă statul impune, libertatea apune", "Vaccinarea obligatorie=Genocid", Dacă există risc, trebuie să existe alegere, libertate!".

Acţiuni similare de protest au fost organizate duminică după amiază şi în alte oraşe din ţară, cum ar fi Oradea şi Sibiu, la care participarea a fost mai redusă, de câteva zeci de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.