Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderii Chinei, Japoniei și Coreei de Sud vor să promoveze dialogul între SUA - Coreea de Nord

sua coreea de nord

Liderii Chinei, Japoniei și Coreei de Sud au convenit să lucreze împreună pentru a promova dialogul între Statele Unite și Coreea de Nord, a declarat marți președintele sud-coreean Moon Jae-in, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit Mediafax.

Coreea de Nord a oferit Statelor Unite la dispoziție un an pentru a își schimba ceea ce Phenianul percepe a fiind o politică ostilă.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un și președintele american Donald Trump au avut trei întrevederi din iunie 2018, însă nu au fost făcute progrese foarte mari deoarece Coreea de Nord cere ridicarea sancțiunilor.

În acest context, Moon Jae-in a declarat, în urma unui summit trilateral între China, Japonia și Coreea de Nord, că cele trei țări au convenit să promoveze comunicarea.

Citește și: Alertă în Filipine: Arhipeleagul se află sub ameninţarea furtunii tropicale Phanfone

"Coreea de Sud, China și Japonia au fost de acord să continue să comunice și să coopereze pentru denuclearizarea și stabilirea păcii în Peninsula Coreea", a afirmat Moon Jae-in.

"Suntem de părere că Peninsula Coreea reprezintă un interes comun pentru cele trei țări și am decis să lucrăm împreună pentru a ne asigura că denuclearizarea și pacea continuă prin dialogul Coreea de Nord-SUA", a adăugat acesta.

Autoritățile de la Phenian au făcut apel în repetate rânduri la Statele Unite să renunțe la „politicile ostile” înainte de o eventuală continuare a discuțiilor privind denuclearizarea. Tensiunile dintre Washington și Phenian au crescut în ultimele săptămâni, după o serie de teste balistice ale Coreei de Nord.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.