Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderii clasei politice plâng decesul Regelui Mihai. Mesaje emoţionante transmise de politicienii români

Inquam Photos / George Calin
regele mihai I

Clasa politică din România uită astăzi de meciuri şi războaie între partide şi transmit, la unison, condoleanţe Familiei Regale a României. Mesajele au curs râuri- râuri pe Facebook. Pornind de la primul om în stat, preşedintele Klaus Iohannis, reprezentanţi ai puterii, precum Călin Popescu Tăriceanu sau Liviu Dragnea, reprezentanţi ai Guvernului, precum Mihai Tudose, dar şi lideri ai Opoziţiei şi nu numai, toţi au ţinut să marcheze printr-un mesaj emoţionant trecerea în nefiinţă a Majestăţii Sale, Regele Mihai I.

Citeşte şi: Casa Regală a CONFIRMAT decesul Majestăţii Sale, Regele Mihai I

VICTOR PONTA : "Sincere condoleante Familiei Regale si tuturor romanilor pentru aceasta uriasa pierdere! Majesatatea Sa Regele Mihai a fost o personalitate care a marcat istoria Romaniei aproape un secol / ma consider un privilegiat pentru ca am avut ocazia sa il intalnesc personal si sa exprim respectul si admiratia. Dumnezeu sa il odihneasca."

ALINA GORGHIU: "Vestea încetării din viață a Majestății Sale lasă în urmă o durere adâncă. Cred că pentru orice națiune a avea alături atât de mult timp o personalitate precum Regele Mihai, care avea deja de multă vreme un loc în istoria europeană, este o sursă incredibilă de putere interioară și de strălucire pe harta lumii. Românii au avut această șansă și trebuie să fim recunoscători pentru asta. Toți trebuie să facem așa încât România să treacă prin această încercare fără a deveni mai săracă. Să avem încredere că Regele ne va veghea de la Curtea de Argeș la fel cum o fac și strămoșii săi. Să fim modești în fața acestei figuri care luminează deja de mult timp cartea de istorie a românilor. Să privim memoria Regelui ca pe cea a unei figuri extraordinare a sec. al XX-lea care a luptat cu extremismul, ca un simbol al responsabilității și al demnității de la care am avut toți de învățat. Se cuvine să cinstim memoria Majestății Sale printr-o ședință solemnă a Parlamentului ca semn al respectului profund al poporului român. Dumnezeu să-L odinească!"

ROBERT NEGOIŢĂ: "Majestatea Sa Regele Mihai I va ramane in sufletele noastre, ale romanilor de pretutindeni. Ramane un exemplu de moralitate si demnitate, dar si o personalitate marcanta pentru destinul tarii noastre din ultimul secol. Iar indemnurile sale ne vor calauzi mereu. Dumnezeu sa Va odihneasca, Majestate!"

EUGEN TOMAC: "S-a stins o personalitate care a avut o viață zbuciumată, plină de încercări. Regele Mihai a fost șeful statului român - așa cum l-au făurit înaintașii noştri la 1918. De la Mihai I încoace, România a traversat o perioadă plină de transformări. Esențial este că a căzut comunismul şi că astăzi România este în UE, chiar dacă nu este întreagă, așa cum a fost sub coroana majestății sale! Avem obligația să nu uităm că România Regelui Mihai se întindea până la Nistru. Dumnezeul să-l odihnească în pace pe Regele Mihai I al României!"

MIRCEA GEOANĂ: "Un om de stat care a înţeles să-şi iubească ţara de oriunde s-a aflat. Am avut onoarea să conduc şedinţa Senatului în care Regele Mihai s-a adresat pentru ultima oară Legislativului. Mi-au rămas în minte câteva cuvinte: "Drumul nostru ireversibil către Uniunea Europeană şi NATO nu ar fi fost posibil fără acţiunea, întru libertate şi democraţie, a Legislativului românesc de după anul 1989. Dar politica este o sabie cu două tăişuri. Ea garantează democraţia şi libertăţile, dacă este practicată în respectul legii şi al instituţiilor. Politica poate însă aduce prejudicii cetăţeanului, dacă este aplicată în dispreţul eticii, personalizând puterea şi nesocotind rostul primordial al instituţiilor Statului". Moştenirea pe care ne-o lasă este una importantă şi pe care trebuie să o preţuim. Dumnezeu să-l odihnească în pace!"

CARMEN DAN: "Văl negru de doliu s-a așternut astăzi peste întreaga țară. Majestatea Sa Regele Mihai I al României s-a stins din viață la doar câteva zile după ce poporul român sărbătorea 99 de ani de la Marea Unire, înfăptuită de bunicul său, Ferdinand. Avem cu toții datoria morală de a ne pleca respectuos fruntea în cinstea celui care a scris pagini importante în istoria țării noastre. Avem obligația de a ne păstra trecutul la loc de cinste pentru că acesta reprezintă singura garanție pentru un viitor construit pe baze solide și sincere. Maiestatea Sa rămâne un exemplu de răbdare și dragoste față de țară, un simbol al continuității și al sacrificiului pentru semeni. În aceste momente de profundă tristețe, transmit condoleanțele mele întregii familii regale. Dumnezeu să-l odihnească în pace și lumină!"

CRISTIAN BUŞOI: "Dumnezeu să vă aibă în pază, Majestate!"

RALUCA TURCAN: "Regele Mihai I va rămâne pentru noi un reper de moralitate și o figură emblematică pentru istoria dificilă a țării. Nicio încercare a istoriei nu i-a știrbit Majestății Sale dragostea pentru poporul român și pentru România.  Dumnezeu să îl odihnească!"

DANIEL CONSTANTIN:  "Am aflat astazi cu adanca intristare, asa cum au aflat toti romanii, ca Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei a trecut la cele vesnice. Personalitatea Regelui a marcat generatii intregi si a fost un model de seriozitate, responsabilitate, demnitate si modestie, pentru milioane de romani! Devotamentul Majestatii Sale fata de valorile nationale, fata de libertate si democratie, precum si capacitatea de a trece peste traumele istoriei vor ramane vesnic in constiinta poporului roman, care-si va aminti peste generatii cu nostalgie de personalitatea acestui monarh care se confunda cu istoria moderna si contemporana a Romaniei.Sper ca, in aceste momente grele pentru poporul roman, clasa politica sa fie unita si sa-l plangem impreuna, in zilele de doliu national, pe cel care a fost regele tuturor romanilor! Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! Sincere condoleante Familiei Regale greu incercate!"

CATALIN IVAN: "Astazi a plecat dintre noi un lider luminat, un reper de moralitate si demnitate, un om care a influentat pozitiv istoria lumii. Ramas bun, Majestate!"

DAN CRISTIAN POPESCU: "Ne despărțim de Cel mai vrednic dintre români.Regret profund dispariţia Majestăţii Sale, Regele Mihai. A fost un OM de o probitate excepţională şi de o mare nobleţe.  A fost un model pentru conducătorii societăţii româneşti, inclusiv pentru politicieni. Rămas bun, Majestate !"

VIORICA DANCILA: " A murit Regele Mihai! O personalitate puternică, Regele Mihai l a fost acel model de rege aflat în vârful piramidei monarhice. Avea toate calităţile: popularitate, prudenţă, calm, echilibru în judecată şi o largă viziune democratică. Nu în ultimul rând, Regele Mihai a jucat un rol decisiv în democratizarea României. Prin diferite misiuni diplomatice a susţinut aderarea României la NATO şi la Uniunea Europeană. Regele nu şi-a uitat niciodată poporul şi orice acţiune politică şi diplomatică pe care a făcut-o a fost în interesul României. „Nu văd România de astăzi ca pe o moștenire de la părinții noștri, ci ca pe o țară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noștri”, spunea Regele în ultimul discurs ținut în plenul Parlamentului României în 2011. Dumnezeu să-l odihnească în pace!"

CRISTIAN PREDA: "Moartea ultimului nostru Rege mă întristează profund. Destinul său tragic este parte a istoriei noastre recente."

EUGEN TEODOROVICI: "S-a stins o viață, un destin, un ultim rege al României, cel care a servit cu credință naţiunea română."

VASILE DÎNCU: " În 2011, când l-am văzut pe Regele Mihai vorbind în faţa Parlamentului României, am înţeles ce căuta regalitatea pe lume. Regele nu a dorit niciodată puterea, pentru că a avut-o mereu. Rămas bun, Majestate!"

ANA BIRCHALL :" Am aflat cu tristețe de moartea Majestății Sale, Regele Mihai. Pentru mine, Regele Mihai a fost un exemplu de devotament, de eleganță și putere, de conștiință civică, de capacitate de a pune țara înainte de orice. Zestrea pe care Regele Mihai a lăsat-o statului român modern trebuie prețuită și consolidată. Îmi exprim regretul pentru pierderea pe care a suferit-o Familia Regală, greu încercată în aceste momente, căreia îi transmit sincere condoleanţe.Dumnezeu să-l odihnească în pace pe Regele Mihai al României!"

IONUŢ VULPESCU: "Am aflat cu tristețe vestea morții Regelui Mihai I, o personalitate a vieții politice interbelice, ultimul șef de stat european care a fost în funcție în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. A suferit arsurile istoriei, o istorie care nu a fost blândă cu generația sa, și cu toți românii, până la urmă. După decembrie 1989 a fost alături de eforturile națiunii române, acelea de a construi un stat modern, democratic, membru al comunității europene și euro-atlantice. A servit cu demnitate poporul român, indiferent de poziția în care a fost, în decursul timpului, și pentru asta îi suntem recunoscători. Dumnezeu să-l odihnească!"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.