Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderii coaliției ar fi intervenit ilegal la CCR ca să bage SRI în Justiție și să omită pragul pentru abuzul în serviciu (presă)

F. P.
justitie anulare stergere

O serie de participanți la ședința coaliției de marți după amiază încep să relateze, păstrându-și anonimatul, modul haotic în care liderii PSD și PNL au decis să voteze modificările neconstituționale ale Codului Penal și Codului de Procedură Penală prin care au băgat SRI în Justiție, au renunțat la pragul obligatoriu pentru abuz serviciu și au obligat avocații de penal care intră în dosarele cu date din MSN să devină „partenerii” SRI, notează jurnalista Sorina Matei, pe site-ul presacurata.ro.

Potrivit sursei citate, mai mulți participanți la ședința coaliției s-ar fi opus acestor măsuri, vociferând că deciziile pe care urma să le voteze coaliția sunt ne-constituționale și vor pica la CCR.

În plin scandal în ședință, Marcel Ciolacu ar fi susținut că modificările trebuie să treacă de Parlament așa cum erau în proiectul trecut prin Guvern de Cătălin Predoiu (PNL), cu introducerea SRI în Justiție, deși în Senat aceeași coaliție stabilise modificarea proiectelor.

Potrivit surselor romaniacurata.ro, „semnalul” a venit de la președintele Klaus Iohannis, printr-un intermediar, iar alții spun că „semnalul” a venit „din pădure”/ SRI, în vreme ce alții susțin că o anumită ambasadă și „semnale externe” ar fi intervenit în decizie.

S-a luat „OK”-ul de la CCR

În paralel, liderii coaliției care dezbăteau faptul că modificările sunt clar neconstituționale au vorbit cu judecătorii CCR pentru a obține „unda verde” de la Curtea Constituțională ca, în cazul în care cineva atacă modificările la Codul Penal și Codul de Procedură Penală la Curte, aceste sesizări să pice, să nu fie acceptate de CCR iar legile votate să rămână în vigoare chiar și neconstituționale.

Acceptul CCR a fost luat de coaliție, relatează surse coroborate. Cine exact din coaliție a sunat să intervină ilegal la CCR – nici aici nu este foarte clar, dar relatările merg spre două persoane care participau la acea ședință, ca și spre doi dintre judecătorii CCR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.