Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderii din domeniul energiei vor discuta despre viitorul gazului la cea de-a patra ediție a Summitului GNL de la Budapesta

budapestlngsummit.hu
Budapest LNG Summit

Cea de-a 4-a ediție a Budapest LNG Summit, cea mai importantă conferință pe tema gazelor din Europa Centrală și de Est, va avea loc pe 4 aprilie 2023 la Budapesta, Ungaria, reunind lideri de top din industrie, experți și factori de decizie politică din întreaga lume pentru a discuta despre tendințele motrice ale pieței de GNL și gaze. Cea de-a 4-a ediție a Summitului GNL de la Budapesta este organizată sub auspiciile E.S. PéterSzijjártó, ministrul afacerilor externe și comerțului din Ungaria, care va deschide evenimentul, scrie seenews.com.

Actuala criză energetică a readus securitatea aprovizionării pe ordinea de zi, deoarece prețurile internaționale au atins niveluri record. Criza a dus, de asemenea, la creșterea cererii de gaze naturale lichefiate (GNL), care joacă un rol esențial în asigurarea flexibilității. În contextul actual de mare incertitudine, este important să ne reunim și să abordăm cele mai presante întrebări legate de viitorul pieței gazelor naturale;

Cum s-a schimbat dinamica ofertei și a cererii și ce rezervă viitorul pentru industria GNL?

Summitul GNL de la Budapesta se concentrează pe regiunea de GNL în curs de dezvoltare a Europei Centrale și de Est, conectând cererea regională cu lanțul internațional de aprovizionare. Conferința este un punct de întâlnire bine stabilit al principalelor părți interesate din domeniul gazelor și al GNL din regiunea Europei Centrale și de Est și nu numai, care se vor reuni pe 4 aprilie la Budapesta pentru a analiza modul în care sectorul a făcut față până acum provocărilor și s-a adaptat la noua normalitate.

Cea de-a patra ediție a Summitului GNL de la Budapesta este organizată sub auspiciile Excelenței Sale PéterSzijjártó, ministrul ungar al afacerilor externe și comerțului, care va deschide evenimentul.

Evenimentul reunește cei mai importanți actori de pe piața regională a gazelor naturale, care vor prezenta cele mai recente evoluții ale infrastructurii strategice și modul în care aceasta contribuie la diversificarea și securitatea aprovizionării cu gaze naturale. Printre vorbitorii evenimentului se numără Teodora Georgieva, director executiv și membru al consiliului de administrație al ICGB AD, care va prezenta modul în care Interconectorul Grecia-Bulgaria transformă harta energetică a regiunii și contribuie la securitatea energetică regională și europeană.

O altă etapă importantă a anului trecut a fost decizia de a dubla capacitatea terminalului GNL Krk din Croația. HrvojeKrhen, directorul general al LNG Croatia, operatorul terminalului Krk, va vorbi, de asemenea, în cadrul celui de-al 4-lea Summit GNL de la Budapesta, pentru a arăta cum extinderea terminalului va readuce Croația pe harta energetică regională.

Neptun Deep

Între timp, România ar putea fi mai aproape ca oricând de începerea construcției proiectului său de gaze Neptun Deep. Franck Neel, membru al Comitetului executiv al OMV Petrom, va vorbi la conferință despre potențialul resurselor din Marea Neagră care contribuie la securitatea energetică a regiunii.

Cu toate acestea, securitatea energetică a regiunii depinde de rezultatul războiului din Ucraina. MykolaKolisnyk, ministrul adjunct al energiei din Ucraina, va vorbi la cel de-al 4-lea Summit LNG de la Budapesta despre starea infrastructurii energetice a țării și despre cum să o reconstruiască.

Cea de-a 4-a ediție a Summit-ului LNG de la Budapesta oferă, de asemenea, o imagine de ansamblu a pieței globale a gazelor, cu vorbitori din întreaga lume care își vor împărtăși opiniile cu privire la viitorul GNL, cum ar fi Imran Mohammed de la Departamentul de analiză a pieței gazelor din cadrul Forumului țărilor exportatoare de gaze (GECF), care va prezenta perspectivele pieței globale a gazelor.

Cea de-a 4-a ediție a Summitului LNG de la Budapesta va avea loc la Hotel Marriott Budapest, cu un program de o zi întreagă și o anvergură cu adevărat internațională pentru a reuni comunitatea energetică din regiunea ECE. Pentru mai multe informații, vizitați site-ul web al conferinței.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.