Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderii din Serbia și Kosovo au anulat brusc o întrevedere privind un potențial schimb de teritorii

Operation World
Serbia Kosovo

Președinții din Serbia și Kosovo au anulat brusc o întâlnire la Bruxelles pe tema unui potențial schimb de teritorii, cei doi lideri refuzând înainte de întrevedere să-și vorbească, informează agenția de știri Reuters.

Președintele sârb Aleksandar Vucic urma să discute vineri cu omologul său kosovar, Hashim Thaci, întâlnirea fiind mediată de Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe. Un acord pe această temă ar fi putut permite celor două țări să adere la Uniunea Europeană.

Însă chiar înainte de începerea discuțiilor, cei doi lideri au refuzat să-și vorbească, au declarat diplomați europeni, astfel că Mogherini a trebuit să discute separat cu fiecare de mai multe ori în cursul zilei de vineri.

"A mers rău astăzi, nu s-au întâlnit, în schimb s-au dedat la dramă", a declarat un oficial UE, care a precizat că nu este clar ce a provocat impasul.

"Dificultăți rămân", a afirmat Mogherini, potrivit unui comunicat, precizând că încerca să organizeze o nouă întrevedere între cei doi lideri.

Faptul că cei doi lideri nu au participat la întâlnire reflectă opoziția manifestată în Kosovo și Serbia față de potențialul schimb de teritorii, au declarat diplomați UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.