Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderii europeni au avut 'discuții aprinse' despre convorbirile cu Vladimir Putin

Ria Novosti
Putin telefon

Premierul Estoniei, Kai Kallas, a povestit că liderii europeni au avut la Bruxelles o „discuție foarte aprinsă” legată de convorbirile telefonice cu liderul rus Vladimir Putin.

La reuniunea Consiliului European din 30-31 mai, șefii de guverne și state membre UE au discutat despre implicațiile convorbirilor telefonice ale unor lideri europeni cu președintele rus Vladimir Putin.

„Am avut o discuție foarte aprinsă despre convorbirile cu Putin”, a declarat premierul estonian, marți, la televiziunea estonă. Divergențele au apărut după cele mai recente convorbiri purtate cu Vladimir Putin de către liderii francez și german Emmanuel Macron și Olaf Scholz.

Potrivit premierului estonian, este evident că, în ciuda bunelor intenții ale inițiatorilor discuțiilor cu președintele rus, „se vede că Putin nu vrea să ia nicio măsură”.

„Dar Scholz și Macron spun că Zelensky le-a cerut să fie mediatori”, a relatat Callas.

O parte a liderilor europeni nu văd rostul discuțiilor cu Putin dacă Occidentul vrea cu adevărat să-i transmită președintelui rus că este izolat.

Pe 28 mai, cancelarul german Olaf Scholz și președintele francez Emmanuel Macron, din proprie inițiativă, au purtat o conversație telefonică de 80 de minute cu liderul rus Vladimir Putin, căruia i-au cerut un armistițiu imediat și retragerea trupelor ruse din Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.