Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderii G7 au convenit 'să sprijine Ucraina atât timp cât va fi nevoie în fața războiului ilegal de agresiune al Rusiei'

grupul g7

Liderii G7 au convenit să "sprijine Ucraina atât timp cât va fi nevoie în fața războiului ilegal de agresiune al Rusiei", potrivit unei declarații comune emise sâmbătă la Hiroshima, în Japonia.

"Ne angajăm să ne intensificăm sprijinul diplomatic, financiar, umanitar și militar pentru Ucraina, să creștem costurile pentru Rusia și pentru cei care îi susțin eforturile de război", a precizat G7, afirmând în același timp "un sprijin neclintit pentru Ucraina atât timp cât va fi nevoie pentru a aduce o pace cuprinzătoare, dreaptă și durabilă", scrie Rador.

Liderii G7 au cerut, de asemenea, Chinei să preseze Rusia să își retragă "imediat, complet și necondiționat trupele din Ucraina" și să înceteze agresiunea militară. "Încurajăm China să susțină o pace cuprinzătoare, dreaptă și durabilă, bazată pe integritatea teritorială și pe principiile și scopurile Cartei ONU, inclusiv prin dialogul său direct cu Ucraina", se arată în comunicat.

China a încercat să se prezinte ca un pacificator în conflict, dar încă nu a cerut Rusiei să își retragă trupele de pe teritoriul ucrainean.

În timp ce liderii occidentali au sperat că liderul chinez, Xi Jinping, s-ar putea folosi de relația sa apropiată cu preşedintele rus, Vladimir Putin, pentru a pune capăt războiului, analiștii spun că acest rezultat este puțin probabil în acest stadiu, având în vedere interesele Beijingului de a-și menține relația cu Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.