Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderii palestinieni se pronunță pentru suspendarea recunoașterii Israelului

Jurnalistii.ro
steag palestina

Un organ-cheie al Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei (OEP) a votat luni în favoarea suspendării recunoaşterii Israelului, o măsură care readuce în discuţie unul dintre principiile fondatoare ale efortului de pace deja în punct critic cu israelienii, relatează AFP, conform agerpres.ro

Apelul a fost lansat la finalul unei reuniuni de două zile la Ramallah, în Cisiordania, a Consiliului Central al OEP, unul dintre organele acestei organizaţii recunoscute internaţional ca reprezentantă a tuturor palestinienilor. 

Reuniunea, în prezenţa preşedintelui Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a fost convocată extraordinar pentru a răspunde la decizia anunţată la 6 decembrie de preşedintele american, Donald Trump, de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului, o lovitură dată cauzei lor, potrivit palestinienilor. 

Cu prilejul votului, Consiliul Central al OEP a "însărcinat Comitetul Executiv al OEP să suspende recunoaşterea Israelului până când acesta din urmă recunoaşte statul Palestina în interiorul frontierelor din 1967, anulează anexarea Ierusalimului de Est şi îşi încetează acţiunile de colonizare", potrivit unui comunicat. 

Iniţiativa a fost adoptată cu 74 de voturi pentru, două contra şi 12 abţineri, a constatat un corespondent al agenţiei France Presse. 

Comitetul Executiv, condus de Mahmoud Abbas, este singura instanţă abilitată să ia decizii angajând palestinienii în cadrul procesului de pace cu Israelul. În 2015, un vot al Consiliului Central al OEP pentru suspendarea coordonării în domeniul securităţii cu Israelul nu a fost urmat de măsuri concrete.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.