Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderii Platformei Social Liberale solicită autorităților să adopte de urgență măsuri de restrângere a adunărilor publice la maxim 10 persoane

facebook.com
Ilan Luafer Alexandru Coita

Liderii Platformei Social Liberale solicită autorităților să adopte de urgență măsuri de restrângere a adunărilor publice la maxim 10 persoane și de asigurare stocuri de alimente de bază pentru cetățenii vulnerabili, susține co-președinții acestei formațiuni, Ilan Laufer și Alexandru Coita într-un mesaj comun distribuit pe Facebook.

Având în vedere situația excepțională generată de evoluția crizei Coronavirus în România și în lume, ținând cont de nevoia imperioasă de a asigura protecția populației și de a evita o răspândire necontrolată a virusului SARS COV-2, cu efecte catastrofale asupra posibilității sistemului de sănătate din România, liderii Platformei Social Liberale, Ilan Laufer și Alexandru Coita, solicită Guvernului României să ia urgent măsuri de interzicere a adunărilor publice mai mari de 10 persoane.

Ilan Laufer: „Amintim pe această cale că măsuri similare au fost adoptate de Administrația Statelor Unite ale Americii, prin decizia Președintelui Donald Trump, precum și de Guvernul Franței. În această fază critică de răspândire a bolii COVID-19, autoritățile române au datoria de a pune pe primul plan sănătatea cetățenilor, această măsură fiind obligatorie în acest sens. Cerem totodată autorităților să ia măsuri pentru a limita, treptat, transportul în comun, ducând până la sistarea permanentă a funcționării Metrorex până la finalul acestei săptămâni, dar și de restrângere în mod drastică a activității restaurantelor, barurilor și cafenelelor. Această soluție drastică este singura care poate încetini suficient răspândirea SARS COV-2, fiind de natură a pune la adăpost populația în aceste zile și săptămâni extrem de importante care vor decide evoluția epidemiei de COVID-19 pe teritoriul României.”

Alexandru Coita: „Orice ezitare sau întârziere în acest moment din partea autorităților poate avea efecte devastatoare asupra capacității sistemului de sănătate publice de a face față epidemiei cu care ne confruntăm. Fiecare zi, fiecare oră contează! România are nevoie de leadership ferm și hotărât care să prioritizeze sănătatea populației și să ia de urgență toate măsurile prin care se poate limita răspândirea virusului noii boli gripale, punând la adăpost populația țării, cu precădere pe cei vârstnici care sunt cei mai vulnerabili în fața virusului. Cerem totodată autorităților să ia măsuri de asigurare a unor stocuri strategice de alimente de bază și să ia măsuri pentru a pune la punct strategia logistică de furnizare a hranei către categoriile cele mai vulnerabile. Nu ne permitem să ajungem ca țară într-o situație dramatică, aceste măsuri trebuie luate cât mai din timp astfel încât românii să poată trece cu bine peste această încercare.”

Reamintim că Platforma Social Liberală a propus, încă de sâmbătă, Guvernului Orban, o soluție legislativă care să asigure un suport financiar mediului de afaceri din România prin crearea unei linii de creditare garantate de stat, cu dobândă subvenționată. Această soluție constituie un colac de salvare necesar pentru firmele mici și mijlocii din România, permițându-ne să câștigăm timp în aceste momente de risc extrem pentru români.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.