Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderii sindicali au luat foc: Își bat joc grav de noi! E o batjocură!/ Guvernul propusese 2 tranșe de bani: 1000 Ron în iunie și 1500 Ron în octombrie

Inquam Photos / Octav Ganea
greva educatie cancelarie

Laviniu Lăcustă, liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) Iaşi, a declarat pentru News.ro că oferta Guvernului este ”jignitoare” şi că greva generală va continua.

”Nu poate fi acceptată o asemenea ofertă. Este o jignire şi o batjocură. Nu îmi dai mie un supliment în două tranşe, asta nu e ofertă serioasă”, a afirmat şeful USLIP Iaşi.

Vezi și: Inspectoratele județene de Învățământ încep să ceară suspendarea contractelor de muncă pentru profesorii greviști

El a precizat că din primele discuţii cu ceilalţi lideri sindicali din judeţe reiese că propunerea Guvernului nu va fi acceptată.

”Greva continuă. Am discutat şi cu alţi colegi din celelalte judeţe şi ei sunt de aceeaşi părere în privinţa ofertei guvernamentale”, a spus Lăcustă.

Secretarul general al Guvernului, Marian Neacşu, a declarat, miercuri seară, după negocierile cu liderii sindicatelor din învăţământ, că nu se poate vorbi de creşteri salariale şi nu pot fi acordate sporuri. ”Oferta suplimentară a Guvernului va fi aceea a acordării unei sume în luna iunie şi una în octombrie, legate de cele două evenimente importante, care va consta într-un card pentru cariera profesională, acordată profesorilor şi personalului auxiliar. Suma propusă este 1.000 de lei pentru iunie şi 1.500 pentru octombrie. ”Credem că toţi elevii trebuie să se poată întoarce cât mai repede în sălile de clasă. În acest sens a fost şi discuţia din această seară”, a afirmat ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

Liderii sindicatelor din educaţie au anunţat, miercuri seară, după negocierile cu reprezentanţii Guvernului, că greva generală va continua şi joi, când ”va exista un răspuns foarte clar pentru Executiv” cu privire la oferta făcută. Liderul FSLI, Simion Hăncescu, a afirmat că, din mesajele primite până în prezent, oferta va fi respinsă, însă trebuie consultaţi toţi colegii. ”Vreau să fie un mesaj foarte clar, nu s-a luat aici vreo decizie privind încetarea vreunei acţiuni de protest, decizia revine strict membrilor de sindicat din toate unităţile de învăţământ şi ne-membrilor de sindicat. Aceasta este o acţiune de protest mai presus decât o creştere salarială. Vorbim de statutul celor care lucrează în sistem, numai colegii noştri se pot pronunţa”, a declarat preşedintele Federaţiei ”Spiru Haret”, Marius Nistor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.