Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderii statelor membre ale Ligii Arabe au evitat la summitul lor să ia partea cuiva în conflictul ruso-ucrainean

liga araba

Liderii statelor membre ale Ligii Arabe, reuniţi la un summit la Alger, s-au ferit de orice poziţie partizană asupra războiului declanşat de agresiunea Rusiei contra Ucrainei, transmite agenţia DPA.

La încheierea acestui summit miercuri, primul desfăşurat în ultimii trei ani din cauza pandemiei COVID-19, liderii participanţi au îndemnat la o soluţionare politică a conflictului din Ucraina ce are de asemenea repercursiuni economice asupra ţărilor arabe.

Ei au pledat pentru ''angajamentul faţă de principiile de non-aliniere şi o poziţie arabă comună asupra războiului din Ucraina bazată pe respingerea folosirii forţei'', se arată în declaraţia finală a summitul din capitala Algeriei.

În aceeaşi declaraţie se menţionează că o soluţionare politică a acestei crize trebuie să fie conformă Cartei ONU şi să răspundă ''preocupărilor de securitate'' ale părţilor în conflict, potrivit Agerpres.

Mai multe ţări arabe au susţinut că ar putea juca un rol de mediator în războiul ruso-ucrainean, aparent într-un efort de a menţine relaţiile bune cu Moscova.

Totuşi, aproape toate ţările arabe au votat luna trecută rezoluţia ONU de condamnare a anexării de către Rusia a patru provincii ucrainene.

Într-un mesaj transmis marţi participanţilor la summitul Ligii Arabe, preşedintele rus Vladimir Putin a menţionat că ţara sa urmăreşte ''dezvoltarea cuprinzătoare a cooperării cu Liga Arabă şi cu toţi membrii ei pentru sporirea securităţii regionale şi globale''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.