Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderii UDMR și ai minorităților naționale merg la Cotroceni: semnează alături de Klaus Iohannis

Administratia Prezidentiala
iohannis semneaza

UDMR și grupul parlamentar al minorităților naționale vor semna, marți, la Palatul Cotroceni, Acordul Politic Naţional pentru consolidarea parcursului european al României, inițiat de preşedintele Klaus Iohannis. Anunțul a fost făcut de Administrația Prezidențială.

Citește și: Traian Băsescu dezvăluie că Iohannis a vrut să renunțe la Cotroceni: A fost pe o listă de 3 și nu a refuzat

Potrivit agendei președintelui Klaus Iohannis, ceremonia va avea loc la Sala Unirii din Palatul Cotroceni, la ora 16.00. Decizia UDMR vine la mai bine de o lună de când Klaus Iohannis a venit cu propunerea unui pact între partide.

Pe 13 iunie, preşedintele Klaus Iohannis, preşedintele PNL Ludovic Orban, al USR, Dan Barna, PRO România, Victor Ponta şi liderul PMP, Eugen Tomac, au semnat, la Palatul Cotroceni, Acordul Politic Naţional pentru consolidarea parcursului european al României.

„Noi, semnatarii acestui acord politic național, ne angajăm ca toate acțiunile noastre să fie îndreptate în direcția respectării pe deplin a principiilor, valorilor europene, a drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, a democrației și a statului de drept, a interesului public al cetățenilor, care sunt singura sursă legitimă a puterii democratice. Numai astfel vom putea asigura prosperitatea, siguranța și bunăstarea cetățenilor noștri. Apărarea acestor drepturi și valori va fi o prioritate absolută pentru noi.

De asemenea, ne angajăm să transpunem în legislație, în cel mai scurt timp, măsurile necesare asigurării atât în țară, cât și în străinătate, a exercitării depline și efective a dreptului de vot de către cetățenii români. 
Noi, semnatarii acestui acord politic național, ne angajăm ca în toate luările publice de poziție și în acțiunile întreprinse să sprijinim aprofundarea integrării în Uniunea Europeană și consolidarea proiectului european, precum și întărirea relației transatlantice, neexistând nicio incompatibilitate între continuarea integrării europene și aprofundarea Parteneriatului Strategic cu SUA, și să nu ne exprimăm contrar acestor linii de acțiune, principii și valori esențiale pentru România și cetățenii săi”, se arată în textul Acordului privind consolidarea parcursului european al României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.