Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderii UDMR vor contesta sancţiunile aplicate pentru distribuirea de mesaje electorale pe reţelele de socializare

sigla UDMR
UDMR

Liderii UDMR Covasna, sancţionaţi pentru distribuirea de mesaje electorale pe reţelele de socializare după încheierea campaniei electorale, au declarat că vor contesta amenzile, considerând că sunt neîntemeiate, potrivit Agerpres.

Preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că în cursul zilei de duminică peste zece persoane au primit citaţii din partea Poliţiei, iar o parte dintre ei au şi fost amendaţi pe motiv că ar fi distribuit mesaje electorale în mediul online, printre aceştia numărând-se atât el, cât şi primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad.

Acesta a afirmat că mesajele postate nu făceau propagandă electorală, ci constituiau un îndemn adresat electoratului de a participa la vot, iar unele dintre acestea au fost preluate şi distribuite şi de alte persoane.

Citește și: Analiza alegerilor parlamentare: Ziua în care victoria este de aur, iar înfrângerea este de argint

Potrivit liderului UDMR Covasna, amenzile aplicate de poliţişti s-au cifrat, de la caz la caz, între 4.500 şi 10.000 de lei.

Acesta a menţionat că va contesta amenda în instanţă, cu convingerea că va câştiga, şi i-a îndemnat pe toţi cei care au fost sancţionaţi din acelaşi motiv să îi urmeze exemplul, ba chiar să se adreseze UDMR care îi va sprijini în acest demers.

"Vom contesta şi vom câştiga în instanţă în faţa Poliţiei Române, iar toţi cei care au primit citaţii să vină la noi, pentru că nicio persoană nu va trebui să plătească amenda', a declarat Tamas Sandor.

Printre persoanele sancţionate se numără şi fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Covasna, Grüman Róbert, amendat cu 4.500 de lei, care este, de asemenea, decis să o conteste în instanţă.

 "Am fost citat la Poliţie, dar nu am ridicat procesul verbal de contravenţie, probabil că o să îl primesc prin poştă (...) Eu am îndemnat oamenii să iasă la vot, nu cu cine să voteze", a declarat, pentru AGERPRES, Grüman Róbert.

Potrivit informaţiilor transmise duminică seară de reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna, poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la 7 cazuri în care persoane au distribuit sau au postat materiale electorale în mediul on-line, continuând propaganda electorală după încheierea campaniei electorale.

Persoanele în cauză au fost sancţionate contravenţional în conformitate cu Legea 208/2015.

De asemenea, poliţiştii au constatat că pe pagina oficială a unui partid politic a fost postat un mesaj cu caracter electoral, urmând să fie aplicată o sancţiune şi în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.