Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul Bisericii Anglicane anunță că Brexitul se amână: Șansele sunt 'infime'

justin welby

Şansele ca Brexitul - ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană - să se producă la momentul prevăzut, adică în martie 2019, sunt "infime" din cauza disputelor politice interne care vor împiedica desfăşurarea muncii detaliate necesare, a afirmat luni arhiepiscopul de Canterburry, Justin Welby, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Liderul spiritual al bisericii anglicane a făcut apel totodată la crearea unei comisii interpartinice cu privire la Brexit, avertizând că, după ce premierul conservator Theresa May şi-a pierdut majoritatea parlamentară la alegerile anticipate pe care ea însăşi le-a convocat, există tentaţia ca fiecare neînţelegere să se transforme într-un vot de neîncredere.

Vezi și: Meleșeanu acuză o PROVOCARE: Răspuns pentru vicepremierul Rusiei, interzis în UE

Potrivit arhiepiscopului Welby, care este membru al Camerei Lorzilor - camera superioară a legislativului britanic -, în afară de chestiunile majore cu privire la Brexit, cum ar fi cea privind apartenenţa Regatului Unit la piaţa unică a UE, care pot fi considerate "decizii politice uriaşe", există şi nenumărate alte aspecte asupra cărora poate decide o comisie. 

"Pot politicienii să ţină seama de necesitatea ca Marea Britanie să dispună de un sistem funcţional pentru Brexit şi să cadă de acord că unele lucruri nu trebuie să stea pe masa politică, pentru a fi decise separat de o comisie de experţi?" - s-a întrebat Welby pe BBC.

Vezi și: Scandal DE PROPORŢII în justiţie! Un judecător celebru, ACUZAT că a PLAGIAT lucrarea de doctorat

Deşi atât conservatorii, cât şi opoziţia laburistă susţin explicit ieşirea Marea Britanii din UE, unii din cei mai proeminenţi politicieni din blocul comunitar au evocat posibilitatea ca Londra să amâne Brexitul. Sunt şanse ca negocierile cu privire la viitoarele relaţii dintre Marea Britanie şi Uniune să nu mai înceapă în octombrie cum se prevedea din cauza lipsei de progres în etapa iniţială a tratativelor pentru Brexit, le-a spus ambasadorilor UE negociatorul şef al Bruxellesului, Michel Barnier, aminteşte Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.