Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul BNS Dumitru Costin nu crede în promisiunile Guvernului și spune că se va îngheţa salariul minim pe economie la valoarea din acest an

www.nineoclock.ro
dumitru costin

Liderul Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, a afirmat duminică, într-o conferinţă de presă, că intenţia viitorului Guvern ar fi de a îngheţa salariul minim pe economie de anul viitor la valoarea din acest an, anunță news.ro.

Dumitru Costin a afirmat într-o conferinţă susţinută online că sindicatele au propus o creştere a salariului minim la 2400 de lei brut de la 1 ianuarie.

“Vă reamintesc că am avut o şedinţă de CNT, vă reamintesc că Ministerul Muncii a făcut de vreo două luni şi jumătate un grup tehnic de lucru la Ministerul Muncii cu mecanismul salariului minim. La CNT-ul ăla noi ne-am comunicat punctul de vedere, toată partea sindicală, 2400 de lei brut de la 1 ianuarie, partea patronală a fost împărţită în trei - zona IMM-urilor a propus o creştere de la 1 ianuarie la 2300 de lei, celelalte organizaţii patronale au oscilat şi au spus că propun un moratoriu între trei şi şase luni de zile, lăsăm să vedem ce se mai întâmplă şi discutăm peste trei luni sau şase luni. Guvernul nu a precizat nimic în acest sens”, a transmis liderul BNS.

Firea iese la atac după ce liderii PNL, USR și UDMR au ajuns la un acord: 'S-a împărțit ciolanul. L-au făcut mai lung și mai dolofan, să ajungă la toată lumea'

El a declarat că din informaţiile pe care le deţine intenţia viitorului Guvern este de a îngheţa salariul minim pe economie la valoarea din 2020.

“Luni, săptămâna asta trebuia să avem un Consiliu Naţional Tripartit pentru Dialog Social, care nu a mai avut loc, am primit o comunicare scrisă, ni s-a spus că primul ministru, domnul Ciucă, are un program foarte încărcat şi nu îşi mai permite să participe la acest CNT. Din informaţiile de care noi dispunem la această oră se pare că cel care e nominalizat să formeze Guvernul, viitorul prim-ministru nominalizat, domnul Cîţu, doreşte să îşi asume decizia politică şi pe sub uşi, prin crăpăturile de uşi am aflat că intenţia este de a îngheţa salariul minim pe economie la valoarea din 2020”, a relatat Dumitru Costin.

El a menţionat că valoarea salariului minim pentru anul viitor a fost calculată după formula care a determinat salariul minim din 2020.

“În perioadele bune discutăm şi de productivitate. Zic angajatorii, doar inflaţie, discutăm şi despre productivitate, că nu avem creştere de productivitate. Trebuie să vă reamintesc că formula de calcul care a determinat salariul minim din 2020, care a fost propusă de acelaşi guvern, cu acelaşi sprijin politic, lua în calcul atât inflaţia, cât şi creşterea de productivitate. Confederaţiile sindicale au lucrat exact pe aceeaşi formulă de calcul, în care am luat şi inflaţia şi productivitatea. Acum unul din partenerii sociali, patronatele, zic să discutăm doar de inflaţie, dă-o încolo de productivitate, nu mai discutăm de ea. Hai să discutăm şi de productivitatea muncii, ne place să o mestecăm doar când ne convine nouă? Noi am lucrat cu materialul clientului, adică cu formula guvernamantală, cu aia am determinat salariul minim, pe cifre şi date care ne sunt confirmate în scris cei de la Statistică”, a mai transmis Dumitru Costin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.