Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul Braziliei s-a dezlănțuit - jigniri la adresa activistei Greta Thunberg: 'O râzgâiată'. Ce l-a scos din sărite pe Bolsonaro

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a jignit-o pe activista Greta Thunberg, după ce adolescenta a criticat creşterea violenţei împotriva comunităţii indigene din pădurile amazoniene, scrie The Guardian, conform Mediafax.

"Oamenii indigeni sunt pur şi simplu ucişi fără milă în timp ce încearcă să protejeze pădurile în faţa defrişărilor ilegale. Acest lucru se întâmplă continuu", a scris Thunberg pe platforma de micro-blogging Twitter. De asemenea, adolescenta a publicat imagini care arată urmările unui atac armat, în care doi lideri ai comunităţii amazonieni au murit.

"Este ruşinos faptul că lumea tace în faţa acestor conflicte", a adăugat activista în vârstă de 16 ani.

Avocatul lui Gheorghe Dincă, despre marea confruntare în cazul Caracal: 'Sunt probe biologice foarte puternice'

Bolsonaro, care a fost acuzat de activişti că permite violenţe împotriva liderilor indigeni şi distrugerea pădurilor amazoniene, a reacţionat marţi.

"Greta a spus că indigenii mor pentru că protejează pădurea amazoniană", a declarat zâmbind Bolsonaro, pentru jurnaliştii aflaţi la Palatul Prezidenţial din capitala Braziliei.

"Este uimitor câtă atenţie primeşte de la presă această răzgâiată", a continuat Bolsonaro, folosind termenul portughez "pirralha" care s-ar mai putea traduce prin "parazit" sau "puşlama".

Iniţial, preşedintele brazilian nu şi-a putut aminti numele activistei, referindu-se la ea drept "acea fată".

Totuşi, Thunberg a primit insulta preşedintelui ca pe o medalie de onoare, schimbându-şi temporar biografia pe contul oficial de Twitter şi adăugând insulta în descriere.

Greta Thunberg nu este singura care pune la îndoială măsurile lui Jair Bolsonaro, acestea provocând distrugerea pădurilor tropicale şi intensificând atacurile asupra comunităţii indigene încă din primul său an la şefia statului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.