Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul CDU, principalul candidat la postul de cancelar al Germaniei, în locul Angelei Merkel, spune că vrea continuitate

The telegraph
Angela Merkel

Armin Laschet, principalul candidat la postul de cancelar al Germaniei, în locul Angelei Merkel, respinge atât creşterea taxelor, cât şi o relaxare fiscală, în contextul în care ţara îşi revine din cea mai grea perioadă a pandemiei de coronavirus, relatează AFP.

Laschet este liderul Uniunii Creştin Democrate (CDU), partidul cancelarului pe final de mandat Angela Merkel şi cea mai mare formaţiune din parlamentul Germaniei, potrivit agerpres.ro.

Întrebarea cheie este cum să obţinem din nou venituri mai mari pentru stat după pandemie, a declarat Laschet duminică într-un interviu pentru postul de televiziune ARD.

În timpul crizei, a spus el, au fost folosiţi mulţi bani pentru a menţine în mişcare fluxul de cash al companiilor, astfel încât acestea să poată investi din nou acum dacă este posibil.

"Majorarea taxelor acum ar fi cel mai greşit lucru. Trebuie să revenim la creştere economică", a afirmat Laschet.

De asemenea, "nu avem banii necesari pentru o relaxare fiscală în acest moment", a declarat el.

În privinţa Angelei Merkel, care va părăsi postul de cancelar după 16 ani, Laschet a afirmat că îşi doreşte continuitate.

Blocul comunitar creşte semnificativ în sondaje şi îşi măreşte avansul în faţa Verzilor, după ce în prima parte a anului cele două formaţiuni erau aproape la egalitate în privinţa popularităţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.