Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul cecen Ramzan Kadîrov vorbește despre greșelile făcute de ruși în Ucraina: 'Mi se pun multe întrebări dacă este adevărat că va exista o mobilizare'

Reuters - Agerpres
Ramzan Kadîrov

Șeful Republicii Cecene, Ramzan Kadîrov, a luat cuvântul la maratonul educațional "Noi Orizonturi", un eveniment organizat la Moscova în această perioadă. În discursul său, Kadîrov a răspuns la întrebări referitoare, printre altele, la operațiunile militare din Ucraina, potrivit televiziunii ruse RBC.

Potrivit lui Kadîrov, la începutul ostilităților au fost făcute anumite „greșeli” și „deficiențe”. „Situația este calmă, mergem conform planului, așa cum ne-a stabilit președintele, îndeplinim sarcina, o îndeplinim sută la sută. La început, au fost greșeli, au fost mici neajunsuri, dar acum mergem sută la sută conform planului și vom elibera Ucraina de acești sataniști”, a declarat șeful republicii cecene.

Potrivit lui Kadîrov, în Ucraina, Rusia „nu luptă împotriva Ucrainei, ci împotriva NATO”. El a explicat această poziție prin faptul că țările NATO aprovizionează și înarmează armata ucraineană.

Kadîrov a răspuns, de asemenea, la o întrebare privind probabilitatea unei mobilizări în Rusia. „Mi se pun multe întrebări dacă este adevărat că va exista o mobilizare. Răspund că nimeni nu ar trebui să anunțe mobilizarea, ar trebui să ne mobilizăm cu toții și să ne unim, să stăm în jurul președintelui nostru și să asigurăm securitatea statului nostru. Acesta este patriotismul”, a declarat el.

Răspunzând la întrebarea dacă popoarele din Rusia sunt unite de o cultură comună, Kadîrov a spus că nu aceasta este cea care unește țara, ci președintele.

La începutul lunii mai, CNN, citând oficiali din Statele Unite și din alte țări occidentale, a relatat că, de Ziua Victoriei, Putin ar putea declara oficial război Ucrainei, ceea ce ar permite „mobilizarea completă a rezerviștilor Rusiei”. Secretarul de presă al lui Putin, Dmitri Peskov, a calificat astfel de mesaje drept „prostii”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.