Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul comunistilor rusi, batut si stropit cu 'sange' in fata Consiliului Europei

Liderul comuniştilor ruşi, Ghennadi Ziuganov, şi adjunctul său, Ivan Melnikov, au fost ţinta unui agresiuni luni, în faţa clădirii Consiliului Europei de la Strasbourg, înainte de deschiderea sesiunii de iarnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), relatează agenţia de presă TASS.

Ziuganov a încasat câţiva pumni şi a fost stropit cu 'sânge', de fapt, un lichid de culoare roşie, după cum menţionează pe pagina sa de Facebook unul din autorii 'incidentului', parlamentarul ucrainean Dmitri Linko, din partea Partidului Radical din Ucraina.

Potrivit acestuia, doi deputaţi ai Partidului Radical, care nu făceau parte din delegaţia oficială ucraineană care participă la lucrările APCE, i-au aşteptat la intrare pe cei doi parlamentari ruşi, manifestându-şi astfel protestul faţă de implicarea Rusiei în conflictul din Ucraina.

'Am venit la Strasbourg pentru a sprijini diaspora ucraineană, care cere excluderea Rusiei din APCE şi eliberarea Nadei Savcenko, femeia pilot ucraineană deţinută ilegal de Moscova. Am rupt o 'cârpă' (drapel) al autoproclamatei 'republici populare' Doneţk, adusă de o 'nebună'. La intrarea în clădire, împreună cu Artiom Vitko, l-am stropit pe Ziuganov cu 'sânge' şi i-am dat una în figură', scrie acesta în postarea pe Facebook.

Incidentul a avut loc la un metru distanţă de intrarea în clădirea Consiliului Europei, într-o zonă în care accesul se face în baza unor acreditări speciale.

Preşedinta APCE, Anne Brasseur, a tratat cu răceală delegaţia rusă şi i-a refuzat şefului delegaţiei, Serghei Narâşkin, preşedintele Dumei de Stat (camera inferioară) să ia cuvântul la ceremonia ocazionată de împlinirea a 70 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare de la Auschwitz de către Armata roşie, a declarat Leonid Sluţki, preşedinte al Comisiei din Duma de Stat pentru relaţiile cu ţările din CSI.

APCE i-a acordat luni imunitate internaţională Nadei Savcenko, care de o lună este în greva foamei într-o închisoare din Moscova. Cel puţin 11 persoane au fost reţinute luni după-amiază la Moscova, în timpul unei manifestaţii în semn de solidaritate cu aceasta.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.